Merhaba,
Programda klemenslerle ilgili farklı tipte raporlar mevcut. Bu görselde paylaşılan raporun "klemens sıralama şeması" olduğunu tahmin ediyorum. Adına da uygun olarak bu rapor sadece sıralamayla ilgili bilgi içerir.
Klemens grubu içindeki her bir klemens, kapak veya durdurucu... gibi ekipmanların bilgilerini ve görselini getirebilir. Görsellerin boyutlarıyla ilgili olarak
@adem_cotak bey'in de belirttiği gibi ürün görsellerini düzenlemeniz gerekir. Görseli, en ve boy oranını koruyarak getirdiği için farklılıklar olabiliyor.
Kasma problemi neden yaşanıyor bilemedim. Kullandığınız sürümle ilgili bir hata olabilir. Eplan bir sürüm çıkardıktan sonra düzeltme/güncelleme paketleri(hotfix) de yayınlıyor. Onları kurmayı deneyebilirsiniz. En basit yöntem olarak programın içinden "Yardım -> EPLAN Download Manager..." menüsüne gelerek yüklenebiliyor.
Bir önceki paylaşımda belirttiğim gibi farklı tipte klemens raporları var. Burada da "klemens şeması" raporu gözüküyor.
Bu raporun da temelde özelliği klemenslerin hedef ve kaynak gibi özelliklerini göstermek. Şimdi kontrol edince klemensin görselinin de getirilebildiğini fark ettim(Açıkçası daha önce denememiştim bu özelliği klemens şeması raporunda göstermeyi).
Kullanılması gereken özellik: "Klemens ürünü [1] <20033 1> / Görsel dosyası <22045>"
Görseli örnek amaçlı koyuyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 112147
Sonuç olarak klemens şemasında sıralama özelliğinin kullanılmasını tavsiye etmem
.
Klemensin başındaki durdurucu, kendisi, kapağı... gibi bilgileri burada gösterebilmek için bir çok ayar yapmak gerekecektir. En sonunda da kullanılan sayfanın ebatı belli, sayfaya sığmayabilir.
En temiz çözüm, programın yapısına da uygun olarak iki ayrı tipte rapor oluşturmak.
Klemens bağlantıları için: "Klemens şeması" veya "klemens bağlantı şeması"
Klemens dizilimi için de "klemens sıralama şeması"