sevdayelleri33
Üye
şuan görseli yok yukardaki arızanın aynısı kart ışıkları yaklıp söndürüyor elektronikçiye götürdüm tetikleme sinyali verince çalışıyorgüzel insan, lütfen görsel ile sorunuzu sorunuz. malumunuz burada bir bosch servisinden birine denk gelmek , yani zor olabilir. ama görsel üzerinden ve yaptığınız ölçümler üzerinden sonuca daha çabuk ulaşırız.
Üst bloğu yukarı aşağı hareket ettirirken kilitlemeyi algılayan svicthi kontrol et.bendede bocsh makine var ışıkları yanıp sönüyor transitöt tetikleme yapmıyor entegreye 3 volt geliyor lakin çalışmıyor
Ustam kapağını nasıl açtınız sökülecek vida bulamadım aynı makina bandede varmerhaba yeni üyeyim.essenso hamur makinesi bendede var.yorumlarınızı takip ediyorum.benim makine önce bir çalışıp bir çalışmıyordu. bende zorda olsa açtım.vd 40 ve kontak sipreyle temizledim sonrası sadece sizdeki sorun oluştu yanıp sönen ışık.sizler sorunu çözebildinizmi.yardım lütfen doslar..
birde yedek parçalarını nerden bulabilirim.uç ve krom kap lazım..ilginize teşekkürler
Kapağı açmak için potansiyometrenin (devir ayar düğmesi 1-10 kademeli) yapışkanlı kapak sacını bir falçata yardımıyla zarar vermeden sök, altındaki vidaları sökerek üst kapağı çıkart.Ustam kapağını nasıl açtınız sökülecek vida bulamadım aynı makina bandede var
Yanıp sönen çalışma alanı aydınlatması ve güç göstergesi bulunmaktadır. | Hız seçici açık konumda bırakılmıştır. | Hız seçiciyi “Kilit” konumuna getirin. |
İyi günler. Aynı makinadan aynı sorunu ben de yaşıyorum. Bu makinaların kronik sorunu. Acaba çözüm bulabildiniz mi?arıza için çalışmaya devam ediyorum.
Arıza makine çalıştırıldığı zaman ledlerin yanıp sönerek hata vermesi ve çalışmaması. Bu arıza bazen sürekli veriyor bazen çalışıyor bazen çalışmıyor şeklinde devam etmekte.
Şu ana kadar yaptıklarım şunlar.
Daha önce bir arkadaş Potansiyometrenin arızalı olabileceğini söylemişti. Potansiyometreyi değiştirdim. Tam karşılığı bulunmuyor. Gerçi ölçüm yaptigimda Potansiyometre çalıştığını görmüştüm. Kısaca arıza Potansiyometre kaynaklı değil.
Şaft devrini ölçen sensörden şüphelendim bu sensörün gelen kablo bağlantısını kestiğim zaman makine son devirde çalışıyor (arızaya geçmediği zaman)
MOC3021 Optokuplör ü yenisi ile değiştirdim. Sorun çözülmedi.
Sanıyorum arıza MC818F4204M microkontrollcüsünden kaynaklanmakta.
https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/483888/FINECHIPS/MC81F4204M.html
yukarıda teknik dökümanına bakabilirsiniz.
Bu kart yerine 220V 2000W AC motor hız kontrol kartı (ek resimlerde mevcut) kullanmaya çalıştım ama kartın potansiyometresi üzerinden hız ayarı çok hassas eskisi gibi 10 kademeli yapmak gerekiyor. Motor en düşük devri ile dönerken potansiyometreyi biraz yükseltince çok çabuk hızlanıyor.
Çözüm önerilerinizi bekliyorum...
merhabalar, ben şuan aynı problemi çözmek için uğraşıyorum. marka model aynı hamur yoğurma makinası. üst kapağı açtım kartlar meydanda ana kartın tam olarak neresinde problem siz nasıl çözdünüz biraz detay verebilir misiniz? teşekkürlerMerhabalar.aradan zaman geçmiş ama yinede yazayım.aynı marka aynı hatayı veren bi cihaz geldi müşteriden baya uğraştırdı ama hallettik.sorun anakartta.benzer sorunu yaşayanlar varsa yardımcı olurum.yer bursa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?