Et200s problemi hk. Önemlİ!

viva222

Üye
Katılım
20 Kas 2006
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar,
İşletmemizde birkaç makinamızda ET200S IM kartlarından kullanıyoruz. Fakat özellikle son 2-3 aydır BF ve SF hatası vermeye başladılar. Malzemenin kodu: 6ES7151-1AA03-0AB0. Beslemesini söküp taktığımızda düzeliyor. Düzelmediği zamanlarda da değiştirmek zorunda kalıyoruz. Kayıtlara göre son 3 ayda yaklaşık 20 tane değiştirmişiz. Bu malzeme ile ilgili benzer sorunlar yaşayanlar varsa lütfen bilgi alışverişinde bulunalım.
İyi çalışmalar!
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
ledlerin durumunu sölersen yardımcı olmaya çalışırım!

sf flashmı yapıyo yoksa devamlımı yanıyo?
 
Ledlerin durumlarını şöyle tarif edeyim..
F:uzun flaş f:kısa flaş olsun.
SF:FFF BF:FFffffff şeklinde ya da
SF:fff BF:fFffffff şeklinde oluyor.

kısacası, SF ledi 3 kere, BF ledi ise 8 kere flaş ediyor.
ben malzemenin bir üst versiyonunun manuelinden hata kodlarına baktım fakat bu tarz
bir LED dizini için hata kodu verilmemiş.
Yardımcı olabilirsen sevinirim.
 
Profibus soket ve hattını kontrol et, topraklamayı muhakkak gözden geçir, soketi değiştirmediysen değiştir.
 
ET200S in profibus portunu yakan bir sorun olabilir. PC Adapter la bağlanabildiğimiz IM lerin ve CPU ların port enerji beslemesi kendi modüllerinin üzerinden veriliyor. Bir keresinde bir 300 CPU yu değişiklik yapmak amaçlı bağlanmak istedim. Fakat PC Adapterın MPI ledi yanmadı. Bu forumdada konuştuk port enerjisi olmadığı üzerine konuşmuştuk. Bu CPU da daha önce Profibus ağında kullanılmak üzere sistem tasrlanmış sonra ise ağa bağlamamışlar. Çünkü portda enerji yok. Biraz karıştırdım galiba ama bu konu üzerine yoğunlaşmak gerekebilir. Ayrıca bu ağda başka slave modüller varmı sadece bu slave demi bu problem oluyor yoksa diğer slavelrda bu sorun yaşanıyormu? Besleme volatjınızı kontrol edebilisiniz? Topraklamanızı kontrol edin?
İnşallah tez zamanda halledilir sorununuz.
 
Merhaba,
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.
topraklama hattını birkaç gün önce bazı kabloları yenileyerek ve bazı yerlere kablo ekleyerek iyileştirdik.
profibus hattını da kontrol etmiştik zaten.
ağ üzerinde başka slave modüller de var. toplam 20 adet. ve bu sorun hepsinde olmasa da başka slavelerde de olabiliyor. besleme voltaımız da normal görünüyor.
aslında bizi asıl düşündüren şey şu: işletmede birkaç tezgahta bu modüllerden var (6ES7151-1AA03-0AB0).
ve sadece bahsettiğim tezgahta değil diğerlerinde de benzer sorunlar yaşıyoruz. o yüzden zaten profibus ya da topraklama gibi problemlerin olabileceğine ihtimal vermedik. çünkü hem makinalar birbirinden uzak yerlerde hem de üreticileri farklı. hepsinde de profibus ya da topraklama problemi olabileceğini zannetmiyorum. ben siemensin otomasyon sitesindeki forumda benzer bir durumun tartışıldığını gördüm. bazı kişiler almanyadaki siemensten bile sorunla ilgili cevap alamamışlar. genelde kartın versiyonunda hata olduğunu düşünüyorlar.
Ek bilgi olarak veriyim: yukarıda verdiğim koddaki 1AA03'teki 03'ün anlamı kartın versiyonunun v3 olduğu anlamındadır. şu an üretimden kalktığı için 1AA04 olan v4 kartlar kullanımdadır.
görüşlerinizi bekliyorum, saygılarımla..
 
Biz 14 adet 1AA04 kullanıyoruz 2 aydır makinamız çalışıyor herhangi bir problem yaşamadık. Kısa sürede arızalandığını düşünüyorsan eğer yapmadıysan ilk etapta 444 0 747 nolu telefonla arayıp şikayetini belirt. Garanti kapsamında değiştirme yoluna gidebilirsin. Sıfır taktığım loadcell taktıktan 1 hafta sonra arızalandı.Ölçüyoruz sağlam gösteriyor. Boşta deniyoruz sağlam fakat yüke veriyoruz bozuk gösteriyor. Bozuk diye Siemens e gönderdim geriye sağlam diye gönderdiler. Ben tekrar geri gönderdim almanyaya gönderip orada garanti kapsamında değiştirip yeni gönderdiler. Bozuk diye bir tanesnini aldığın yerer gönder bajkalım ne cevap gelecek. Şendeşöyle birşey yapabilirsin. En sık arıza yapan yere 1AA04 lerden bir adet al ve tak tabii hardware de güncelleyip PLC ye yüklenmen gerekecek. Aruıza durumunu görürsün sonrada arıza yaptıkça yeni versiyonlarla değiştirip bu dertten kurtulabilirsin.
Kolay Gelsin. Saygılar.
 
merhaba arkadaşlar ben et200s hakkında bilgi, döküman arıyorum ama türkçee arıyorum baya bi kaynaga baktımm fakat hep yabancı kaynaklarr her türlü kaynaga ihtiyacım var ilginiz için simdiden cok saolunn
 
et200s ile ilgili sadece baglantı ve bıt ayarları hakkında bilgi lazımmm ilgilenen arkadasların yardımını beklıyorumm cok saolunnnn simdiden....
 
rica etsem bu soruu nasıl çözdüğünüzü bizede yazabilirmisiniz..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…