arkadaslar konuyu baslatan arkadasımız cevabını almısmı dır bilemiyorum ama su var, evlerde enerji tasarrufu ıcın sayacların calısma prensıplerını ıyı bılmek gerekir. dijital sayaclarda akım ıle gerılım arasındakı acı 90 derece olarak ayarlandıgı ıcın bu tasarruf cıhazları dijital sayaclarda tasarruf saglamazkanısındayım, fakat eski tip mekanık sayacların ıcınde akım bobınlerı ve gerılım bobınlerı bulunmaktadır. teorık olarak bu sayac modelındede akım ıle gerılım arasında kı acı 90 derecedır ama evlerde kullanılan enduktıf guc ceken cıhazlarımızın cektıgı enduktıf akımlardan dolayı akımla gerılım arasındakı acı 90 dereceden farklı bır deger alabılır, bundan dolayı bu cıhazlar eskı tellı sayaclarda işe yarıyabılır, fakat analizör,dijital sayac ve dıger dijital ölçü aletlerinde malesef tasarruf sağlamaz. emonun raporunu ılk yayınladıkları gün inceledim ama orda ölçümleri hangi hangi sayac tıpınde yaptıklarını göremedim, verilmiş bir karar var üzerine söylencek söz yok, ama dusunduklerımı paylasmak ıstedım.
Saygılarımla