Ev yapımı freze projem

Suat kardes... elinde sanaui tipi frezen var mi bilmiyorum.... ben de oldugu icin ust tablayi plasmada 40mm kesip fresele ile tumunu temizledikten sonra bir tarafa te kanal diger tarafa ray icin kizak boslugu ve deliklerini delerek islem yapar bide onu taslattin mi super olur mesafen cok buyuk degil 20 lik 25 ray cok guzel olur...
 
Mesela 15 lik olmaz mı ? taşımaz mı ? yoksa gıcıklık saygısızlık filan mı yaptı ?
 
Olur olmaz degil ama bazi seyler var olmaz olmaz... tabi bu benim icin gecerli attigin tas urkuttugun kurbaya degmeli... adamin celici islemeye zamani imkani varken 15 lik ray araba bana gore projeye ihanet gibi gelmekte. 15 lik ray 15 araba mukavemeti... dinamikte 750kg civari yetermi yeter... bide isin kozmetigi var..markete bile gittiginde once alacagin seyin ambalajina sempati duymani saglayarak sana bi mali satmaya calisiyorlar... ee bi kartonla ask baslarken..frezene baktigindada bi ask hissetmek istiyorsan 20 25 lik kullanmak lazim 15 lik ray araba... küçük gibi olur..)) 15 ligi bugune kadar spindle arkasina balansi kaydirmakta. Bir kac liner harkette kullandim.. olur mu olur ama bana uygun degil buda kisi yogurt iliskisi gibi bisi...
 
Son düzenleme:
Gerci prpxxon gibi bir seyse olur 15likde
 
Makine ebat olarak şunun aynısı olacak: http://www.sax-online.de/shop/Bohr-Fraesmaschine_Optimum_OPTI_BF20_1598.htm

Büyük bir frezem olsa hiç problem değil. Aklımdakini direk yapardım ama yok malesef. Rocco çeliği frezede işleyip te kanal açtırma işini ben de çok düşündüm. Dün akşam Kazım abi sigma kullan diyene kadar da düşünüyordum ama frezeciye o parçayı yaptırmak ölüm yahu. Ayarını tutturamayacak, kanallar yanlara paralel olmayacak, kızakları kısa ya da uzun kesecek bilmem ne. Bu güne kadar sanayide yaptırdığım hiç bir iş düzgün olmadı. En son tornacıda bir fiyasko yaşadıktan sonra torna almaya karar vermiştim. Birisi kötü usta alet edevat sahibi yapar demişti. O hesap. Şimdi de beni freze sahibi yapmak için uğraşıyorlar.

Aslında 15'lik araba da olur. 20-25'lik tablayı fazla yükseltir.

Şimdi sesli düşünelim, 5 hatveli bilyalı vida kullansak, bunu 2 hatveye düşürmek için kayış kasnak veya dişli kullansak? Ama kasnak veya dişlileri saklamak için yer yok. Hımm. 2 hatveli bilyalı vida neden yapmıyorlar ki.
 
5 hatveli mil ve 1/16 lık sürücü ile bile %0.015 ( binde bir buçuk ) yakalanıyor da ondan .
Beşi ikiyüze ye bölmedin mi hiç ?
2 hatve yapıp da sonra üçbeşbin devirli step motor icat etmeye çalışmak akıllıca değil

Tabla işlemek dert değil , tezgahı topla , önce yüzeyi düzle sonra kanal aç ne yani freze ne işe yarar ki neden yapıyorsun ?
Sakın ha ! al hazırını , ya da mdf yap , başka yolu da var da neyse..

Linke göre : Aynen dediğim gibi gang tipi ( sütunlu matkap benzeri ) saçma sapan bir şey düşünüyorsun.
Zaten altta 2 eksen olunca ne olacaktı ki ?
Yol yakınken vazgeç aynı malzeme ile/masrafı ile daha rahat ölçülerde metal işleyebilecek köprü tipi yapılıyor ve kat kat sağlam oluyor.
Titremeden sarsılmadan esnemeden , hatur hutur kesersin.

---------

Ah bizim millet herbişeyciklerin büyüğüne meraklı.
15 ile 20 arasında çok fiyat farkı yok.
Hatta bilyeli somun için şart bile olabilir yükseklikler.
 
Buyuk guzeldir abii....sen bizden yasca daha tecrubelisindir buyuk iiiyi degilmidir abi??? Buyugun verdigi keyif rahatlik huzur... gerci sen sitede en tecrubeli kisisin buyugun tecrubesinide fazlasiyla yapmissindir...simdi kucuge donmen normal... bizde tecrube edicez nasil bi etkiso oluyoo buyugun bunyede... ee bi bakmissin buyugun etkisiyle..yaş kemale erdimi bizde bi kazim abi olurmuyuz belkide...
 
Kazım abi. Ben Sütunlu freze yapmak istiyorum sen bana köprülü cnc router yaptırmaya çalışıyorsun. Yemin ederim step motor takmayacağım. Bak taş olayım ki!
 
Step motor işin ikinci aşaması takmasan da olur ama yapmayı düşündüğün tipin tabla ve sütün bağlantısı çoook ciddi iştir ve öyle basit üç beş demiri çatmayla olmaz !
Satılan şeylerin temeli dökümdür ve ağırdır , olmak zorundadır.
Üst tarafta gördüğünün en az 3 misli malzeme alt tarafındadır.

Benim taraftan bakınca anlayış açısından taş ile odun arasında fark gözükmüyor.

Yanlışı keşfetmeye çalışmaktan vazgeçmediğine göre , keyfin bilir..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…