Ev yapımı freze projem

Bırak Allah'ını seversen. Sadece koordinat sehpasında 15'lik ray araba kullanırsam araba ray masrafım Şahin'den alırsam 400 lirayı buluyor. Sen bir de Hiwin diyorsun. 2'ye katla. O paraları verdikten sonra sıfır freze alırım.

Şu kafanın denklemini yazsana sen bana. Ona göre iletişime geçelim.
 
Kazım abi. Ben Sütunlu freze yapmak istiyorum sen bana köprülü cnc router yaptırmaya çalışıyorsun. Yemin ederim step motor takmayacağım. Bak taş olayım ki!
Ucunda Odun var bak,
Amerikayı keşfedeceksen haritaya bak. Kazım hocam doğru diyor. yap en halsiyetlisinden köprü router. Çok çokk istersen gamepad'dan eksen kumandası yapılıyor, manual gezdirirsin, olmadı koyarsın puls üreteceni. sonsu pot (encoder (pot) de diyorlar) 3500 turda 1 mm ilerlet ekseni.Gine manual keyfini (neyse o keyif) yaşarsın.
Herkez manuel'i ''CNC conversion'' peşinde
Şurda
Burda
Orda
Şuralarda
Buralarda
Oralarda

İnşallah o Odun bana dönmez.
 
Ya ben sizi anlamıyorum. Bir router varken ikincisini neden yapayım? Allah'ını seven bana açıklasın. Hadi yaptım diyelim. Boktan 2cm'lik bir parçanın kenarından talaş almak için ona oturup solidde çizim mi yapayım? İşim gücüm yok mu benim? "Kazım hocam" dediğin amca ambale olmuş ne dediğini bilmiyor. Ben demir mi olsun çelik mi olsun diye basit bir soru sordum, Konu nereden nereye gitti. Başlığın içine ettiniz arkadaş. Biraz soru odaklı gidin kardeşim. Ben ne istediğimi açıkça yazdım. Bilmediğim şey malzeme bilgisi. Yahu yolum düşsede uğramam bir daha buraya. Gidin kimle uğraşırsanız uğraşın.
 
Bu kadar insan anlıyor ama anlamayan sensin.
Sonra da işin teknik yanını bir kenara koyup şahsa saldırı gibi algılıyorsun , öyle değil yanılıyorsun.
Bir router ile 3 eksen frezenin farkı var mı yok mu onu bile göremiyorsun.
Biri takla atıyor diğeri barfix çekiyor sanki..

Var da neden yeniden yapıyorsun ?
Kim bilir var olanda nasıl bir ucube , öyle ya yenisi gerek , heee anladım koleksiyoncusun.

Zamanında gittin olmaz dediğimiz bldc motorla uğraştın uğraştın ...
Olayları kişiselleştirme .
Burada yıllar boyunca gerek kendi yaptığımız gerek başkalarında gördüğümüz hataları / doğruları paylaşıyoruz ki iş görülsün.

Ne yani olur dediğin olmayınca kendini küçük düşmüş gibi mi görüyorsun.
Öyle değil !

Başlıklar konu aydınlanmadan ya da aydınlandıktan sonrada devam edbiliyor.
İçerisinde bilgi olsun yeter ki.
Bundan rahatsız olmuyoruz.
Vayyy başlık benim nasıl yazarsın diye bakan var mı , ola ki ben farkında değilim , uyarın beni.
Şikayetci olanlar için blog lar önerebilirim.
Çok güzel blog lar hazırlayan arkadaşlarım var , yardımcı olurlar.

Her neyse sen bildiğin gibi yap yolun açık olsun..

------

Başka okuyan olur , ek olsun :

Düz git gel için cad/cam açmana gerek yok basarsın ok ( yön ) tuşlarına olur biter.
Basmaktan sıkıldığında başka yerlerde verdiğim gcode derslerine bakarsın bir kaç saat , yazarsın mach3 de 1 satır kod 15 saniye , düzgün iş için 300mm dediğin mesela çeliğin bir kenarı en az 10 dakikada çıkar , ve o sürede elle sürekli aynı hızda çekemezsin kenarda anında görülür farklar.
High speed machine değil yaptıklarımız ama yinede elle aynı kalite işi çıkarman mümkün değil !
Stepmiş pc miş gerek yok basit silecek motoru ve 12v adaptör birde hız ayarı , olur neden olmasın , elle yaptığından kat kat iyi olur.
 
Son düzenleme:
Çelikk serttir işciliği zordur. demir,(s. lama) kalibredir, kestir boyunu kullan, yumaşaktır.
Bİz,, birşeyleri bilen kişilere Hoca deriz, dil alışkanlığı, Doktorda olsa, cami imamıda olsa, kaportacıda olsa, tormacıda olsa, hatta hocam elden ele bi zamet bi topkapı uzatsana demişizdir,/demişlerdir. sana da hoca demişizdir,
Kızma bu kadar.
 
Bak güzel kardeşim ben atölyemde bir CNC, bir torna, bir freze, ahşap kesmek için tezgahlı bir daire testere, alet edevat istiyorum. Bunlar bana göre hobiyle uğraşan herkesin atölyesinde olması gereken makineler. Eksiklerimde sıra frezeye geldi ve onu yapmaya çalışıyorum. Ayrıca kendim yapmayı seviyorum. İhtiyacım olan şeyleri kendim yapabilmek makine alıyor veya yapıyorum. Kızak yapma imkanım varken kendim yapmak istiyorum. Gidip hazırını almak istemiyorum. İsteklerime ve sorularıma saygı duymak zorundasın. Duymuyorsan yazmak zorunda değilsin. Diğer taraftan yaptığım CNC ucube değil. Eksikleri var ama makinemi seviyorum. İşimi görüyor. Bok atmana gerek yok.

Bu foruma geldiğim ilk günden beri ha bana ha başkalarına yanlış tavsiyelerde bulunup duruyorsun. Kimi zaman millete hesaplı tavsiye vermenle övünüyorsun ama çoğu zaman kendinle çelişip vatandaşa para ve zaman harcattırıyorsun. Adam saksı istiyorum diyorsa sen bahçe yap diyorsun veya tam tersi. Hangi alemde yaşıyorsan bir türlü insanlar alemine geçiş yapamıyorsun. Bu güne kadar zırvalarınla da açtığım tüm başlıkların içine ettin. Ters düşüyoruz çünkü diğer herkesin aksine benim senin gibilere tahammülüm yok. Şimdi sen düşünüyorsun ki ne dersen diyesin yaşına ve tecrübene saygıyla, bir de kıdemin var ya peki abi, tamam abi, hay yaşa abi diyeyim. Herkes diyebilir ama ben diyemem. Dürüstçe demediğini düşünen herkesi tenzih ederim.

Yazdığın yer bir proje konusu. Bir soru/öneri konusu değil. İçinde soru geçebilir ama amacı sözkonusu projenin aşamalarının paylaşılacağı bir konu. Takıldığım noktalarda yan konular açıp sorularımı soruyorum zaten. Cevaplarımı aldıktan sonra proje aklımda biraz daha netleşmeye başlıyor ve yolumda ilerliyorum. Ben yolun ortasına geldikten sonra beni geri döndürmeye çalışmanın faydası yok. Tavsiyene uymayınca da deliriyorsun. Sonra illa ki yap, vay yapmıyorsun ya beter ol, ne halin varsa gör kılığına bürünüyorsun. Kardeşim yazdığın yer önce foruma sonra bana ve projeme ait. Neden baltalıyorsun anlamıyorum? İlla senin istediğini mi yapmak zorundayım? Veya her şey CNC mi olmak zorunda? Myford çakması tornanı CNC yaptın güle güle kullan. Öyle seviyorsun demek ki. Ben manuel kullanmayı seviyorum. Başında zaman geçirmekten haz alıyorum. 19 yıldır yazılımla uğraşıyorum ve bilgisayarlardan bıktım. Bilgisayarla çalışmayan makineler bana daha fazla keyif veriyor. Bir işi yapmak için bilgisayara bağımlı kalmak istemiyorum ama sen "bana kalem lazım desem" CNC'nin Z eksenine kalem taktırıp yazıyı gcode ile yazdırmaya çalışacakmış gibisin. Bırak kardeşim istediğim gibi yapayım. Yaptığım şeyin keyfini çıkartayım. Sana defalarca kez frezeye motor takmayacağımı, elle kullanacağımı söyledim. Kötü söylemek istemiyorum ama kafan almıyor bir türlü. Açtığım her konuyu aynı tavırla baltaladıktan sonra soru sormaya çekinir oldum yahu. Sen olsan çekinmez misin?
 
Suat kardes bende diyorum ki rouet yapama fezede yapma dik isleme yap her ikiside
 
Simdi gordum , eglenceyi kacirmisim

Bir sorum var senin cnc' var onu el carki ile freze olarak kullanamiyor musun ? Neden baska bir freze yapmak istiyorsun. ( En once manual frezeyi almistim , cnc tasima vs islerim bitince satilabilir diye dusunuyorum. )
 
Güzel soru. Hiç değiştirmeden sana geri gönderiyorum. Her ikisi sende de var. Neden frezeni satmıyorsun? El çarkın yok (veya var?) ama eğer alırsan aynı mantıkla frezeye ihtiyacın kalmaz.
 
Evet aslinda CNC'yi faal hale gecirdigimde frezeyi satabilirim diye dusunuyorum , suanda ugrasamadigim icin bu sekilde.
Neden diyeceksin , frezede yazilmla ugrasmadan basit seyleri yapabilirim diye dusunebilirsin ama el carki alirsam ( ben almadim once diger kisimlari halledeyim bir tane alacagim , benim sistem usbcnc oldugundan onun carkida pahalli biraz ) frezeyi satabilirim.

Sence baska avantaji olur mu CNC'ye gore ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…