Evde sigorta atması

sağolun arkadaşlar ;

Bende sizlerle aynı fikirdeyim zaten , konuya pek vakıf olmadığımı anlamışsınızdır bu yüzden bilen arkadaşlara danışmak istemiştim...

Yeni aldığımız evimize eski bir bina olduğu için sıfırdan tadilat yaptırmış idik oturmaya başlayalı 7-8 ay oldu olmadı,dolayısı ile bazı sorunların farkına ancak varıyoruz...(söylemeden edemicem farkına varana kadar bir klimamın elektronik kartı yandı..)

Dediğiniz gibi tüm tesisat işlerini (su-elek) yapan tek bir usta olduğu vede işlerinin yoğunluğundan ötürü bencede bu işi safsakladı biraz ...

Bu işlemin fazla uzun sürmiyeceğini düşünüyorum , birde binamızın 10 yıllık olmasında ekstra düşünülmesi yada yapılması gereken işlemler varmıdır....

En kısa zamanda adam akıllı bir elektrikçi bulup sorunu halledeceğim inşallah , sonuçtan haberdar ederimmm...

Yardımı olan tüm arkadaşlara çok teşekkürler , Siteniz içerisinde çok yardımcı bilgiler bulunuyorr , emeği geçen herkese ayrıca teşekür ederimmm...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

öncelikle elektrik tesisatınızda toprak koruma rolesi olmalı elektrikli cihazları kullanırken şaseye akım kaçırma sorunlarını engellemek için bul bir elktrikçi bu işi hallet ayrıca binanın giirşindeki ana sigorta binanın ana yükünü çekeceğinden buradaki sigortanın ana hattın amp ölçülerek tahmimini 100 amp altında olmamalı sayaçların yanındaki sigortalarda max. 32 amp olabilir
 
Her elim yatkın diyen yapıyor zaten ahh ah boşuna okuduk biz
 
herkese selamlar,
başımdan geçen bir olayı paylaşayım belki sizlere de faydası olur. evimize gelen temizlikçi bayan, evi temizlerken üçlü prizi kaldırıp altını siliyor ve tahminim yere biraz yüksekten bırakıyor. dolayısıyla yere düştüğünde, faz, nötr plakalarını taşıyan plastik parçalar kırılıp biribirine temas ediyor. bu da KAR'ni attırıyor. Arkadaş sağolsun, tüm sigortalardan tek giderek hangi linyede arıza olduğunu buldu, ve bu KAR'ni attıranın ve bizi elektriksiz bırakanın üçlü priz olduğunu tespit etti. üçlü prizi çöpe atınca da sıkıntı çözülmüş oldu. KAR'nde bir arıza olduğunda iptal etmek yerine biraz zor ve uzun sürse de arızayı bulmaya çalışın, giderin ve bu röleyi mutlaka tesisatınızda bulundurun. çevremden duyduğum, bazılarının 30mA KAR yerine 300mA KAR kullandığı. bu da yalnış olup, 300mA kalp ritm bozukluklarına yol açabilecek bir akımdır. 300mA KAR'leri sadece yangın koruma amaçlı olup, bizlere yapacağı koruma çok sınırlı kalacaktır.
saygılar.
 
Yapılan yorumları ve teknik sorunları-sorunları okudum ve birkaç hususta tekrar not düşmek istedim.
1- çin malı sigortalardan uzak durmak gerekir.
2- buşonlu sigortalar varsa bunlara tel sarılıp sarılmadığı kontrol edilmeli ve gerekli değişiklik yapılmalıdır.
3- KAK olan yerlederde dikkat edilecek noktalardan birisi şudur; eve giren fazın-fazların yanında nötr iletkenide KAK'ya girmelidir. bu konuda tesisatta problem yaşayanların çözümleri denetlerken bu konuyu da dikkate almalarını tavsiye ederim.
örneğin evin 3 odası KAK dan enerji alıyor diğer kalan yerler ayrı ayrı yerden sigortalı korunuyorsa KAK açma yapabiliyor.çünkü diğer sigortaların nötrlerini KAK çıkışına yada KAK girişine bağladıkları için bunu KAK kaçakk akım olarak algılıyor...
4- evdeki prizlerde nötr ve toprak bağlantılarının düzgün yapılıp yapılmadığı kontrol edlmelidir. çünkü bazen toprak olmayan prizlerde tesisatçı toprak yerine nötr bağlayabiliyor. vs. vs.
sanırım bu bilgiler yeterlidir. acil oldu birak eksik not bıraktı isem düzeltme yapabilirsiniz. saygılar. bir yerde elektrikçi uzun iş diye çözümü sallamış. uyarmak isterim elektrikte varsayım-şaka olmaz.
 
Bir kaç ihtimal söz konusu:

Aşağıdaki sebeplerden birisi olabilir
1. Sayaçtaki sigorta gevşektir değiştirilmesi gerekebilir
2. Sigortanın değeri düşük olabilir ama ister istemez insanın aklına şu geliyor neden evdeki sigorta kutusundaki şalter atmıyor da daha yüksek değerdeki şalter açıyor?
3. Kolon hatlarında zedelenme olabilir. Hatlar çekilirken bir zedelenem olmuşsa zamanla bu zedelenme büyür ve büyük çaplı bir aygıt çalıştırınca kısa devre yapıp sayaçtaki sigortayı attırabilir.
 
kaçak akım rölesi varmı evde..varsa çamaşır makinsında toprak kaçağı olabilir
 

Bence de kaçak akım koruma şalteri arızalı ve konu hakkında bilginiz bu kadar az iken müdahale etmenizi uygun bulmuyorum.
 
Ucuz sigortaların yaptığı klasik bir arıza size tavsiyem siemens veya moeller marka sigorta kullanın içiniz rahat olsun
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…