Evim için yeni sigortalar ve panel hk bilgi istiyorum

iyonem

Üye
arkadaşlarım ağabeylerim kardeşlerim herkese iyi forumlar diliyorum direkt konuya girmek istiyorum

2006 yapımı 135mt2 dairem var 3+1 evimde mutfaktan kullanmış olduğum sigortanın sık sık atması sebebiyle tüm sigortaları değiştireceğim değiştirme sebebim 3 adet c32 sigorta kullanılmış araştırmalarım sonucunda sağlıksız olduğunun kanaatine vardım
gelelim yapacağım iş konusuna; totalde her odaya 1 adet sigorta mutfağa 4 adet sigorta koyacağım boattan yeni kablo geçireceğim mutfakta kullanılan elektrik tüketen malzemeler Çamaşır Bulaşık Kurutma makinaları buzdolabı fırın ve mikrodalga fırın aspiratör ve elektrikli çay makinesi olmak üzere 9 kalem ürün sürekli kullanım alanımızda bu yüzden mutfağa 4 adet kullanmayı planlıyorum ve kaçak akım rolesi kullanacağım
SİZLERE SORUM ŞU OLACAKTIR:

b tipi 25 amper sigorta yeterli olur mu toplam 9 adet sigorta kullanılacak 1 adet akım koruma konulacak

ustalardan bir tanesi ısrarla siemens marka kullanma diye temkinde bulundu bunu diyen usta 16 amper sigortanın üstünü kullanma dedi. sizlerden ricam fikirleriniz ve önerilerinizne olur ben eğer sizlerde viko markasından bir olumsuzluğunuz yoksa viko markası veya siemens markasını kullanmayı planlıyorum çok teşekkür ediyorum kıymetli bilgi ve fikirleriniz için.

arkadaşlarım ağabeylerim kardeşlerim herkese iyi forumlar diliyorum direkt konuya girmek istiyorum

2006 yapımı 135mt2 dairem var 3+1 evimde mutfaktan kullanmış olduğum sigortanın sık sık atması sebebiyle tüm sigortaları değiştireceğim değiştirme sebebim 3 adet c32 sigorta kullanılmış araştırmalarım sonucunda sağlıksız olduğunun kanaatine vardım
gelelim yapacağım iş konusuna; totalde her odaya 1 adet sigorta mutfağa 4 adet sigorta koyacağım boattan yeni kablo geçireceğim mutfakta kullanılan elektrik tüketen malzemeler Çamaşır Bulaşık Kurutma makinaları buzdolabı fırın ve mikrodalga fırın aspiratör ve elektrikli çay makinesi olmak üzere 9 kalem ürün sürekli kullanım alanımızda bu yüzden mutfağa 4 adet kullanmayı planlıyorum ve kaçak akım rolesi kullanacağım

b tipi 25 amper sigorta yeterli olur mu toplam 9 adet sigorta kullanılacak 1 adet akım koruma konulacak

ustalardan bir tanesi ısrarla siemens marka kullanma diye temkinde bulundu bunu diyen usta 16 amper sigortanın üstünü kullanma dedi. sizlerden ricam fikirleriniz ve önerilerinizne olur ben eğer sizlerde viko markasından bir olumsuzluğunuz yoksa viko markası veya siemens markasını kullanmayı planlıyorum çok teşekkür ediyorum kıymetli bilgi ve fikirleriniz için.
Sigorta değiştirmekle tesisat tadilatı olmaz . Bu sigortalar linyelere göre düzenlenir. Hayal gücüne göre değil. EİT yönetmeliğine göre tesisatı da yeni proje ile izin alınmadan keyfe keder değiştiremezsiniz. Değiştiren çok derseniz illegal işlere tavsiye veremiyoruz malesef.İyi referanslı bir elektrikçinin yapması lazım bu işleri.

Son düzenleme:
Sigorta değiştirmekle tesisat tadilatı olmaz . Bu sigortalar linyelere göre düzenlenir. Hayal gücüne göre değil. EİT yönetmeliğine göre tesisatı da yeni proje ile izin alınmadan keyfe keder değiştiremezsiniz. Değiştiren çok derseniz illegal işlere tavsiye veremiyoruz malesef.İyi referanslı bir elektrikçinin yapması lazım bu işleri.
sigorta tadilatı değil benim anlatmak istediğim iyileştirme. her oda için hem ışık hem priz için b serisi 25 amper sigorta yeterli olmazmı ayarıca söz konusu markalar hakkında bilgi veya fikir verebilirmsiniz.

mutfaktan kullanmış olduğum sigortanın sık sık atması .
Siğortanın atma sebebi kısa devreden olur .
Siğortanın atma sebebi bu siğortaya ait çok adet ürün ( amperi yüksek ? ) çalıştırırsınız atar yada siğorta atmassa kablosu yanar ( yangın )

Görmeden tesisatın içeriği bilinmeden uzaktan teşhis koyulmaz .
Uzaktan yardım zor .
Kablo kesitine göre normali
1.5mm2 ise ( aydınlatma için ) 10A
2.5mm2 ise ( priz için ) 16A
B tipi siğortalar kullanılması
A tipi Kakr si .
Her linye için bir siğorta .
Hesaplar yapılmalıdır .

her odaya 1 adet sigorta
Eskidendi odaya 1 adet .
Şimdi .
Aydınlatma ayrı siğorta .
Priz ayrı siğorta .
Duruma göre daha fazla .
Mutfak fazla olmalı mutfağa 4 olabilir .
Direk hat linye : fırın / çamaşır / bulaşık / vs gibi
Trifaze tesisat ise faz dengesi kurulmalı .

Forumda dolaşmanız bilğiler edinmeniz .
İyi bir elektrikçi bulmanızda yarar vardır .

Kolay Gelsin Sağlıcakla ....

sigorta tadilatı değil benim anlatmak istediğim iyileştirme. her oda için hem ışık hem priz için b serisi 25 amper sigorta yeterli olmazmı ayarıca söz konusu markalar hakkında bilgi veya fikir verebilirmsiniz.
güzel insan, tadilat, iyileştirme bunlar güzel laflar ama söylemekle yapmak arasında çooook büyük fark vardır. evin içinde 25 amper sigorta kullanılmaz (a-b-c geç bunları) ışık için 10 amper, priz için 16 amperdir. senin için yeterli olan, kurallar için değildir ve tavsiye edilmez. b serisi değil a serisi 25 amper koysan bile tabiri caiz ise cinayet sebebidir. marka dediğimiz olay en son gelir. a markası, b markası çok az şey ifade eder. tesisatınız için iyi ve işini bilen bir elektrikçi bulunuz ve tadilat projenizi bir mühendise onaylatınız, aradaki farkı göreceksiniz. (mutfaktaki beyaz eşyalar için en az 3-4 priz tavsiye edecektir.) hani linye dedikleri zımbırtı. (ayrı hat)

Son düzenleme:
kıymetli bilgileriniz ve fikirleriniz için çok teşşekkür ederim hayırlı yıllarınız olsun yarın bir ustayı çağardım, bakalım o görüp ne diyecek.

Binanın ve dairenin topraklaması varmı ?
Kaçak akım rölesi için.

Sayaç panosundaki sayaciniza ait ürünleriniz sigorta vs gibi ürünleriniz fotosunu yayinlamaniz.
Elektrikçi gelmişken.
Sigorta kutusunu açılıp sigorta kutunuzun önden , eğimli üsten ve alttan eğimli kabloları gözükür hali kaliteli çekim fotosunu yayinlamaniz.

Sigorta kutusundaki sigorta linyelerinin nereyi kumanda ediyor numaralandirip
projelendirmeniz yararinizdadir .
Örneğin 1. sigorta 1 linye çamaşır makinesi , banyo priz ( bu prize tras makinesi çalışıyor).
2. sigorta 1 linye bulaşık makinesi
3. sigorta 2 llinye 1 .linye buzdolabı , mutfak tezgah ( ketil , çay makinesi , tost makinesi vs gibi)
2 , Kombi , mutfak tv, ocak vs gibi
4. sigorta fırın
Vs gibi

Kolay gelsin sağlıcakla

Son düzenleme:
Binanın ve dairenin topraklaması varmı ?
Kaçak akım rölesi için.

Sayaç panosundaki sayaciniza ait ürünleriniz sigorta vs gibi ürünleriniz fotosunu yayinlamaniz.
Elektrikçi gelmişken.
Sigorta kutusunu açılıp sigorta kutunuzun önden , eğimli üsten ve alttan eğimli kabloları gözükür hali kaliteli çekim fotosunu yayinlamaniz.

Sigorta kutusundaki sigorta linyelerinin nereyi kumanda ediyor numaralandirip
projelendirmeniz yararinizdadir .
Örneğin 1. sigorta 1 linye çamaşır makinesi , banyo priz ( bu prize tras makinesi çalışıyor).
2. sigorta 1 linye bulaşık makinesi
3. sigorta 2 llinye 1 .linye buzdolabı , mutfak tezgah ( ketil , çay makinesi , tost makinesi vs gibi)
2 , Kombi , mutfak tv, ocak vs gibi
4. sigorta fırın
Vs gibi

Kolay gelsin sağlıcakla
size özelden ulaşmam mümkünmü acaba usta. mail vs.

Forum istatistikleri

Konular
130,224
Kullanıcılar
453,419
Son üye
proje5

Yeni konular

Geri