ustalar evime usta çağırdım. balkon kısmına 2 hat çekildi borudan ekstra olarak, mevcutta 5 sigortalık kablo varmış 2 daha ekledik totalde 7 oldu akım koruma da koyduk lakin ben bina girişindeki ana hatta topraklama olduğunu düşünüyordum yeşil ve sarı renkte olan kablo renginden dolayı. fakat 5 kablo olması gerekiyor fakat burada 4 kablo var dedi usta kısacası dolandırıldık
hasılı kelam evimin sadece bir odasında topraklama varmış tesisat içerisinde topraklama olayını ne yapabilirim yol gösterir misiniz bana size zahmet oluru çok mu zor olmasa ne olur veya çok teşekkür ediyorum. @arkaplan@paskomya@Under Ground
Kaçak akım koruma rölesi 30mA olmasının yararı
A tipi olmasa bile AC tipi takılmış faydalı
20A sigortalarla doldurmussunuz .
2.5mm2 kesit kablo hadi su götürür diyelim.
1.5mm2 kesit kablo ise tehlikeli.
Ana kablo kesiti ve bara kesitinin önemi
Sayaç panosundaki ana sigorta amperi 40A den yüksek olmamalı.
C tipi sigorta yerine B tipi kullansaydiniz
Kaçak akım koruma rölesi 30mA olmasının yararı
A tipi olmasa bile AC tipi takılmış faydalı
20A sigortalarla doldurmussunuz .
2.5mm2 kesit kablo hadi su götürür diyelim.
1.5mm2 kesit kablo ise tehlikeli.
Ana kablo kesiti ve bara kesitinin önemi
Sayaç panosundaki ana sigorta amperi 40A den yüksek olmamalı.
C tipi sigorta yerine B tipi kullansaydiniz
Kusura bakmayın.
İşten anlatan elektrikçi bulmanız
Kendi başınıza hareket etmemeniz.
Fikir alis verişi yaparak başlamak
Binada topraklama yoksa.
Binanın diğer sakinleri komşular ile ortak topraklama yaptırıp onlarında kaçak akım koruma rölesi takmalari için ön ayak olmuş olursunuz.
Komşularımızla sigortaları yenilerler.
Malzeme ve ustalık bedelini ortaklik olur
Hisse başına düşen bedeli ödersiniz..
Elektrikçinin topraklama sisteminin ölçüm yapması gerekir elektrikçinin ölçüm cihazindan olması gerekir .
Bu arada tüm ölçümleri de yaptirirsiniz
İç tesisat topraklama içinde işten almayan elektrikçi bulmanız.
Diğer
Uzman arkadaşların yorumlarını beklemeniz.
Kolay gelsin sağlıcakla.
Etiketlediğiniz için bir cevap yazayım.Eskinin derdi ile uğraşmaktan yeninin borcu ile uğraşmak her zaman daha az yorucudur. Gereken mesajları zaten arkadaşlar yazmış. Ellerine sağlık hepsinin.
Ekli dosyayı görüntüle 113125ustalar evime usta çağırdım. balkon kısmına 2 hat çekildi borudan ekstra olarak, mevcutta 5 sigortalık kablo varmış 2 daha ekledik totalde 7 oldu akım koruma da koyduk lakin ben bina girişindeki ana hatta topraklama olduğunu düşünüyordum yeşil ve sarı renkte olan kablo renginden dolayı. fakat 5 kablo olması gerekiyor fakat burada 4 kablo var dedi usta kısacası dolandırıldık
hasılı kelam evimin sadece bir odasında topraklama varmış tesisat içerisinde topraklama olayını ne yapabilirim yol gösterir misiniz bana size zahmet oluru çok mu zor olmasa ne olur veya çok teşekkür ediyorum. @arkaplan@paskomya@Under Ground
Barayı bantlamak yerine bara sonlandırma kullanmalıydı o bant zaman içerisinde sökülecek bara çıplak kalacak. Şu büyük sigorta takalım kafamız rahat olsun fikrinden ne zaman vazgeçecekler acaba çok merak ediyorum. C20 sigorta oradaki hiçbir linyeye uygun değildir. Kaliteli malzemeler kullanmışsınız aslında ama forumdaki ustalarımıza rağmen bilgi kirliliği devam ediyor.
KAKR nin çıkışıında nötr kablosunun kesiti neden 2.5 mm veya 4 mm? Nötr den akım geçmiyor mu?
Bütün linyelere topraklama çekilmeli dairede topraklama yoksa kendinize ait topraklama yaptırabilirsiniz. Parafudr ve ana sigorta da olması lazım.
İşçilik vasat bu arada. Benim söylediğim şeyleri zaten söylemişler arkadaşlar defalarca bundan sonrası kendimizi boş yere yormak galiba.