Sol alt giden kablolar çamaşır makinası içün oluşturulan prize gidiyor(zil kabloları) ekseriyetinde cevap yazmak zorunda hissetmeyin. He olasılıkları bende araştırdım. Olasılık çok tabikide ama lokal değil genel olasılıklar. Tabi cihazla yada test edilerek çözülür bende işinde ehil Prof. Elektrikçilete bu tesisatı göstermek istiyorum fakat çevremizde güvenilir elektrikçi olmadığından burada daha önce yaşayan yada fikir yürüyebilecek kişiler çok olduğu için konu açma gereksinimi duydum.
Bir dakika şimdi, Kaçak Akım kapalıyken böyle birşey oluyor mu? Yoksa sadece sigortalar kapalıyken mi oluyor bu ?Evet şans verelimde korkular büyük. Bu tüm prizlerde aynı sorunu veriyor. Daire içi sigortalarında hepsi kapalı iken Prizi söküyorum kontrol kalemi ile kabloları kontrol ederken faza dokununca çat bina şalteri kapanıyor. Açıyorum tekrar deniyorum çat sayaç sigortası atıyor. Ama elimle dokunuyorum elektrik yok. Evi incelemeye gelmek isteyen mühendisler bile var şu anda
Evet şans verelimde korkular büyük. Bu tüm prizlerde aynı sorunu veriyor. Daire içi sigortalarında hepsi kapalı iken Prizi söküyorum kontrol kalemi ile kabloları kontrol ederken faza dokununca çat bina şalteri kapanıyor. Açıyorum tekrar deniyorum çat sayaç sigortası atıyor. Ama elimle dokunuyorum elektrik yok. Evi incelemeye gelmek isteyen mühendisler bile var şu anda
Şalter: bina ana sigortası ( yani ana şebeke sigortası)
Sayaç sigortası
Daire içi ana sigorta
Daire içi priz sigortası
daire içindekiler kapalı iken K.kalemi ile kontrol edince ya sayaç sigortası yada ana şebeke yani tüm binanın elektriği gidiyor.
İlginiz için çok teşekkür ederim çözümünü bulursam yazarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?