çaylakelektrikçi
Paylaşımcı üye
pc yi yeni almadım.1 yıldır var.ancak güç kaynagını psusunu 1 ay once değiştirmiştim.daha guclu bir psu takarak.komşulara sormadım.ayıp olur diye sormuyorum.etrafımda baz istasyonu veya yuksek gerilim hattı yok.PC yi yeni mi aldın usta.?..yazın yoktu şimdi mi yapmaya başladı..komsularda ayni sorun yoksa baz istasyonu veya yüksek gerilim kaynaklı değildir.yine de araştırın sorun bi.elektrikçi cagirsaniz bile onun bakacağı tek sey topraklama hattı.onda da sorun yoksa birşey yapamaz.gözle gorulur elle tutulur bir arıza değil çünkü bu..kış aylarından dolayı statik elektriklenme her yerde var..PC nin metal kasasına kontrol kalemini tutup kontrol edin.çat cut sesleri geldiginde kontrol kalemi yaniyorsa olay tamamen statik kaynaklidir..!!!
hocam elimde bi alet var.elektirik oldugunda ötüyor.ışıklı.kalem benzeri bişey.onu tuttugumda saniyelik olarak hem ışıklı hemde sesli uyarı veriyor .Dediğim şekilde kontrol kalemi ile kasanın boyasız govdesine temas edin.sesler geldigi anda saniyelik olarak Işığı yaniyorsa olay statik kaynaklı.
hocam prizi topraklı prizde takılı olucak.ancak bi elektirik akımı alıyorsa kacak olarak ben onu almaya calısacaktım kablo ile.Öyle olmas abi.kasayı koydugun zemin de ne varsa altına plastik birşey koy..cihaz fiste takılı kalsin.kasa yani.topraklı priz olmali fişi.
gitmiyorki kasada dolaşıyor.sabaha kadar cat cut elektirik boşalıyor.Tamam oyle bir sorun oldgunda prizden toprağa akacak zaten akim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?