evimdeki florasanlar

sayın binbaşı hocam nötr gevşekiliği VEYA OKSİTLENMESİ olabilir Mİ panoda veya sigorta kutusunda? Çünkü bir binaya bir gün gitmiştik ara koridor lambalarının seyrek seyrek yanıp yanıp sönüp tekrar parlayıp yandıgına sahit olduk.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sözkonusu flouresanlar 20 w mı yoksa 40 w mı? faz nötr arası gerilimi ölçtünmü hiç voltajda dalgalanma varmı
 
sayın kocaklimacı bütün lambalarda mı sorun var. Bir de buzdolabında da aynı sorun varmış.

Sayın DGN FRT ;

Lambaların Aynı Anda Takılıp,Ömrünü tamamlamaya başladığını düşündüğüm için böyle bir yorumda bulundum...

Bence , Buzdolabında da bu sorun varsa gerilim ile alakalı bir durum...

Saygılarımla...
 
kesinlikle gerilimle ilgili sayın kocaeliklimacı. ben diyorum ki nötr gevşekliği ve ya oksitlenmesi de gerilim düşümüne sebep olmaz mı fikrin ne?
 
kesinlikle gerilimle ilgili sayın kocaeliklimacı. ben diyorum ki nötr gevşekliği ve ya oksitlenmesi de gerilim düşümüne sebep olmaz mı fikrin ne?
SAYIN dgnfrt arkadaşım mantıken oksitlenme gerilim düşüklüğüne neden olsada tam olarak aynı şeyler değildir tabiiki şöyleki gerilim 240v üzeri ve 180v altı yüksek veya düşük diye tanımlanır. oysaki iletkenlerdeki oksidasyon ve temassızlık gevşeklik farklı bir konudur.örnek olarak verecek olursak trifaze bir sistemde nötrün gevşemesi oksitlenerek geçirgenliğini kaybetmesi yıldız noktasını bozarak voltajın tehlikeli boyutlara çıkmasına neden olur. oysaki gerim düşümü veya yükselmesi çoğu zman anlık olur ve geçer sürekli olsa bile istisnalar hariç genelde cihazlara anlık olarak zarar vermezler.kısaca oksitlenme ve gevşeklik temassızlık gerilim düşümünden daha tehlikelidir.slm
 
rezistans ustam çözüm ne peki? bu arada trifaze değilse monofoze bir konutsa durum ne? yine dediğim sebepten dolayı bu sorun yaşanmayabilir mi? ben bu sebeten yani gerilim düşüklüğünden dolayı direğe çıkıp nötrü kesip tekrar bağlayan ustayı biliyorum. yanlışım varsa düzelt lütfen
 
Son düzenleme:

Yani bu kırpılmaların gerçek nedeni aslında,kötü temaslı elektrik bağlantılarında oluşan bir elektrik arkıdır.Ama bu elektrik arkı bir elektrik kaynağındaki gibi değil de,daha ziyade elektrik rezistanslı ızgaraların, bağlantı yerlerinde, zamanla gevşemeden dolayı oluşan küçük tipteki bir ark gibidir.Bu küçük arklar,o andaki enerjinin yüzde yüz gitmesine neden olacağından,yani ek bir enerji soğurup alacağından,cihazların büyük çoğunluğu devrede iken,bu bahsedilen türden kırpılmalar oluşabilir.Soğurulup alınan bu ek enerji de,şebekenin hem voltajında ve hem de akım şiddetinde direk olarak düşümlere neden olacağından,kırpılmaların da başlıca nedeni bu olabilir,eğer bu şekilde bir arıza kesin olarak oluşuyorsa.

Küçük arklar uzun sürerse,bağlantı yerlerinde yanma,oksitlenme de olabilir.Ama oksitlenme eğer tam olarak oluşsaydı,elektrik akımı hiç geçmeyebilirdi.Burada cihazlar çok fazla yüklenince,kesik kesik geçen bir akım söz konusu gibi.Ancak kesin bir netice de,evdeki Şebeke bağlantılarını çok iyi bir incelemeyle ortaya çıkabilir.Dediğiniz gibi dağıtım panosundaki bir nötr gevşekliğinden de bu durum yine olabilir.Kolay gelsin.
 
Sayın binbaşı hocam cevabın için teşekkürler. en son dediğin nötr gevşeklğinden olabilir dediniz. Çünkü buna yaşanmış örnekler biliyorum Ben. Direkteki nötr gevşekliğinden hem de panodaki nötr gevşekliğinden yaşanmış olaylar var. Bir ihtimalde olsa olabilir.
 
kesinlikle gerilimle ilgili sayın kocaeliklimacı. ben diyorum ki nötr gevşekliği ve ya oksitlenmesi de gerilim düşümüne sebep olmaz mı fikrin ne?

Merhabalar Sayın DGN FRT

Fikrinize Katılıyorum... Nötr'de temassızlık var ise Fazın nötr'den dönüşü sıkıntılı olacaktır ve sorun çıkacaktır . bence en iyisi voltmetre ile gerilimi kontrol etmek...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…