sayın binbaşı hocam nötr gevşekiliği VEYA OKSİTLENMESİ olabilir Mİ panoda veya sigorta kutusunda? Çünkü bir binaya bir gün gitmiştik ara koridor lambalarının seyrek seyrek yanıp yanıp sönüp tekrar parlayıp yandıgına sahit olduk.evinizdeki bu kırpma sorunu yalnız flüoresan lambalarla sınırlı değil,tüm cihazların çalışmasını ilgilendiren genel bir sorun göründüğü kadarıyla.kanaatimce şebekedeki faz veya nötr hattından birinde,cihazların çalışması sırasında geçen akımla,aşırı bir bir ısınma durumu vardır.bu ısınmanın sebebi de,elektrik panosundaki bir elektrikli parçanın (örneğin eğer varsa ana açma-kapama şalterinin dış bağlantılarında veya bozulan iç bağlantılarında,otomatik sigortaların(otomat) dış elektrik bağlantılarında,klasik tip sigortaysa buşonun takıldığı alt bağlantı gövdesindeki dış elektrik bağlantılarında,vb.) elektrik bakımından kötü olan bir teması yüzünden olabilir.cihazlar çalışırken aşırı ısınan bu tür bir parçayı,ayrıca bir koku yapıp yapmadığı,anormal ısınıp ısınmadığı yönünden dikkatle inceleyip takip edin.böyle anormal bir parça varsa zaten kendisini belli edecektir.panoda herhangi bir anormallik yoksa,bu defa buvat bağlantılarındaki faz,nötr hatlarının kötü elektrik temasından da şüphelenmeniz gerekir.
Ancak elektrikle ilgili profesyonel anlamda bir tecrübeniz de hiç bulunmuyorsa,buvatlardaki ve panodaki olası bir elektrik temassızlığını,kötü irtibat sorununu tam gidermek için,mutlaka bir elektrikçi çağırmanız da en doğrusu olacaktır.kolay gelsin.
sayın kocaklimacı bütün lambalarda mı sorun var. Bir de buzdolabında da aynı sorun varmış.gerilimi ölçtünüz mü ? Tasarruflu lambalar da gerilim düşük olursa titrek yanar..
Veya lambada sorun olabilir.
sayın kocaklimacı bütün lambalarda mı sorun var. Bir de buzdolabında da aynı sorun varmış.
kesinlikle gerilimle ilgili sayın kocaeliklimacı. ben diyorum ki nötr gevşekliği ve ya oksitlenmesi de gerilim düşümüne sebep olmaz mı fikrin ne?Sayın DGN FRT ;
Lambaların Aynı Anda Takılıp,Ömrünü tamamlamaya başladığını düşündüğüm için böyle bir yorumda bulundum...
Bence , Buzdolabında da bu sorun varsa gerilim ile alakalı bir durum...
Saygılarımla...
SAYIN dgnfrt arkadaşım mantıken oksitlenme gerilim düşüklüğüne neden olsada tam olarak aynı şeyler değildir tabiiki şöyleki gerilim 240v üzeri ve 180v altı yüksek veya düşük diye tanımlanır. oysaki iletkenlerdeki oksidasyon ve temassızlık gevşeklik farklı bir konudur.örnek olarak verecek olursak trifaze bir sistemde nötrün gevşemesi oksitlenerek geçirgenliğini kaybetmesi yıldız noktasını bozarak voltajın tehlikeli boyutlara çıkmasına neden olur. oysaki gerim düşümü veya yükselmesi çoğu zman anlık olur ve geçer sürekli olsa bile istisnalar hariç genelde cihazlara anlık olarak zarar vermezler.kısaca oksitlenme ve gevşeklik temassızlık gerilim düşümünden daha tehlikelidir.slmkesinlikle gerilimle ilgili sayın kocaeliklimacı. ben diyorum ki nötr gevşekliği ve ya oksitlenmesi de gerilim düşümüne sebep olmaz mı fikrin ne?
rezistans ustam çözüm ne peki? bu arada trifaze değilse monofoze bir konutsa durum ne? yine dediğim sebepten dolayı bu sorun yaşanmayabilir mi? ben bu sebeten yani gerilim düşüklüğünden dolayı direğe çıkıp nötrü kesip tekrar bağlayan ustayı biliyorum. yanlışım varsa düzelt lütfenSAYIN dgnfrt arkadaşım mantıken oksitlenme gerilim düşüklüğüne neden olsada tam olarak aynı şeyler değildir tabiiki şöyleki gerilim 240v üzeri ve 180v altı yüksek veya düşük diye tanımlanır. oysaki iletkenlerdeki oksidasyon ve temassızlık gevşeklik farklı bir konudur.örnek olarak verecek olursak trifaze bir sistemde nötrün gevşemesi oksitlenerek geçirgenliğini kaybetmesi yıldız noktasını bozarak voltajın tehlikeli boyutlara çıkmasına neden olur. oysaki gerim düşümü veya yükselmesi çoğu zman anlık olur ve geçer sürekli olsa bile istisnalar hariç genelde cihazlara anlık olarak zarar vermezler.kısaca oksitlenme ve gevşeklik temassızlık gerilim düşümünden daha tehlikelidir.slm
sayın binbaşı hocam nötr gevşekiliği VEYA OKSİTLENMESİ olabilir Mİ panoda veya sigorta kutusunda? Çünkü bir binaya bir gün gitmiştik ara koridor lambalarının seyrek seyrek yanıp yanıp sönüp tekrar parlayıp yandıgına sahit olduk.
kesinlikle gerilimle ilgili sayın kocaeliklimacı. ben diyorum ki nötr gevşekliği ve ya oksitlenmesi de gerilim düşümüne sebep olmaz mı fikrin ne?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?