İçiniz rahat değil diyerek sigorta değiştirmek, değiştirmemenizden daha iyi. Önce içiniz niye rahat değil onu öğrenmemiz gerek. Neler kullanıyorsunuz faturanız aylık kaç kw geliyor mesela burdan tahmini ne kadar tüketim ve neler kullandığınızı az çok tahmin edebiliriz. Kullanılan markalar OAG ve Günsan. Piyasada orta segment kötü olmayan markalar. Sık sık atmıyor ve bu zamana kadar sorun yaratmadıysa kullanmaya devam edebilirsiniz. Atıyorsa ya sigortada ya da linye de problem vardır.Herkese selamlar yaklaşık 3 senedir müteahhitin taktığı sigortaları kullanıyorum ama için hiç rahat değil Schneider ya da Siemens marka kaliteli sigorta taktırmak istiyorum. Sigortalarıma baktığımda üstünde ne olduğunu pek anlamadığım harfler var
Evimdeki sigortalar;
Ekli dosyayı görüntüle 118907
Almak istediğim sigorta ise aşağıdaki. Bu sigortadan 7 tane alsam elektrikçiye taktırsam sorun yaşar mıyım? Bir de bizim evde C tipi takılı ama B tipi sigorta ev için daha iyi dediler hangisini almalıyım yardımlarınızı bekliyorum.
https://ty.gl/jeokmhkq0xh57
güzel insan, ilahlar sizi koruyor farkında değilsiniz. elektrikle ilgi bir işlem yapıyorsanız; işlem yaptığınız yerde elektriği kesmeniz gerekiyor. bu birinci kuraldır. sigortanızın atması zaten olması gerekendir. kaçak akımla, sigortayı karıştırmayınız. kaçak akım sigortasının karşına geçin ve orada bir tane test butonu vardır, ona basın açıyorsa sağlamdır. üzerinde yazıyor mu bilmiyorum ama ayda bir kere bu test ile sağlamlık kontrölü yapabilirsiniz.Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Şimdi farklı bir sorunum daha var evimdeki gaz dedektörü bozulduğu için söktüm sökünce yanlışlıkla iki kablo birbirine değdi ve ufak bir patlamayla o bölgeye bağlı olan sigorta attı bu gibi durumlarda sigortadan önce kaçak akım rolesinin atması gerekmiyor mu? Kaçak akım rolem siemens marka ama bozuk mu değil mi anlayamadım. Sigorta değişimi için kemalege hocamın dediğini mantıklı buldum sorun yoksa devam et kafasında gideceğim sorun olursa o zaman bakarım.
@arkaplan @kemalege @fgencal
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.
Şimdi farklı bir sorunum daha var evimdeki gaz dedektörü bozulduğu için söktüm sökünce yanlışlıkla iki kablo birbirine değdi ve ufak bir patlamayla o bölgeye bağlı olan sigorta attı bu gibi durumlarda sigortadan önce kaçak akım rolesinin atması gerekmiyor mu?
Kaçak akım rolem siemens marka ama bozuk mu değil mi anlayamadım.
Sigorta değişimi için kemalege hocamın dediğini mantıklı buldum sorun yoksa devam et kafasında gideceğim sorun olursa o zaman bakarım.
@arkaplan @kemalege @fgencal
Sanırım kendimi net ifade edemiyorum. Binada sadece ben yokum evet ama 15 dairelik bir apartmanda sigortaları B tipine çevirmek isteyen bir ben varım bu durumda başka bir dairede Allah göstermesin bir elektrik yangını çıkarsa yine bende zarar görmeyecek miyim? Sizin dediğiniz gibi yapmamız doğru olanıdır bilen sizsiniz ona bir şey demiyorum ama riske atmayacaksak benim tek tek daireleri gezip hadi bir problem olmayan sigortalarınızı B tipi ile değiştirin demem gerekiyor ki buna da kimse tamam hadi değiştirelim demez sanırım. Bir de sadece bizim apartmana özel bir durum da değil, çevremdeki bir çok tanıdığıma da sorduğumda C tipi kullandıklarını söylüyorlar.Sigorta değişimi için kemalege hocamın dediğini mantıklı buldum sorun yoksa devam et kafasında gideceğim sorun olursa o zaman bakarım.
Binada ve dairede yalnız siz ( aileniz , komşular can ve mallar ) yoksunuz ,
Allah göstermesin yangın olsa sadece size mi ? zararı dokunacak .
B tipi kararınızdan vazgeçmemelisiniz doğrusu budur .
İki kablo birbirine değdi ( iki kablo faz ve nötr ) kısa devre ise kaçak akım rölesi atmaz .
Öncelikle tesisatınız trifaze mi ?
Trifaze tesisat ise risk daha fazla . ( Cihaz ürün bozulması ve diğer ? )
Elektrik enerjisini kesmeden ve kontrol etmeden ve iş güvenlik önlemlerini almadan
işlem yapılmamalı .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?