Herkese merhabalar iyi akşamlar,
Öncelikle
Elektrik konusunda bilgim yoktur. Bundan dolayı buraya sormak istedim. Fazla oyalamadan konuya geçmek istiyorum ve yardımlarınızı istiyorum.
Konuya geçmeden önce bilgi vermek maksadı ile
Sigorta kutumu ve bağlı oldukları yerleri paylaşmak istedim. Sigorta kutumda 8 adet sigortam var.
C20- Bulaşık makinesi C20- Kombi C20- Buzdolabı ve mutfak aletleri için kullanılan priz. C16- Televizyon ve evde kalan tüm prizler.
C16- Her yere baktım ancak nereye gittiğini bir türlü bulamadım. C10- Odalar ve ve tuvaletin ışığı. C10- Salon ,mutfak, balkon ışığı.
B6- Çamaşır makinesini taktığım priz.
Konuya gelirsek oturduğum evde 18 yılda biri eskiden kullandığım olmak üzere 3 çamaşır makinesi eskittim. Hepsinin ana kartı yandı ve astarı yüzünden yenisini almak zorunda kaldım. Niye yandıklarını düşündüm ve internette gezdim. Normalde çamaşır makinelerine giden sigortanın genellikle C16 olduğu yazıyor ancak benim prizim B6 sigortasına bağlı. Çok yüksek devirde çalıştırmadığım için bu sigorta ile çalıştığı düşüncesindeyim. Bu konularla ilgili siz değerli elektrikten anlayan arkadaşlarıma birkaç sorum olacak.
1- Çamaşır makinem sigorta yüzünden mi yanıyordu ?
2- Sigortaları ben yaptırmadım kullanılan sigortalar aletlerle uyumlu mu?
3- Bir adet saatlerce aramama rağmen nereye gittiğini bulamadığım C16 sigortası ne işe yarıyor ?
Biliyorum sorularım ve konum biraz uzun oldu ancak iyilikseverliğinize sığınıp sormak istedim. Herkese teşekkür ederim.