Evin dandik elektrik tesisatı

mistafa

Üye
Katılım
20 Kas 2009
Mesajlar
93
Puanları
1
Yaş
34
az önce mutfağın lambasını açarken çat etmesiyle ışıkların gitmesi bir oldu evin girişimdeki Sigorta atmış bir de apartmanın girişindeki sigorta atmış. yazık oldu evdeki tek eski tip ampüldü Elektrik dengesizleştiğinde ona bakıp anlardım aramızda bir bağ vardı.
apartmanda topraklama hattı yok elektrik sistemi doksanlardan kalma elektrikli ısıtıcıyı son seviyede açında kendi kablosu ve uzatma kablasu ısınıyor. evdeki tasisatın kabloları gelişi güzel birbirine bağlanmış.
mutfağın lambasını açıyorum odamdaki bilgisayarın hoparlöründen pat diye ses geliyor
sadece evdeki tesisatta sorun olsa hadi neyse mahalledeki trafoda devamlı arızalar oluyor bir kere trafo patır patır patlayıp ateşler saçtı itfahiye falan geldi. bu kışta iki kere uzun süreli elektrikler gitti meğer kablolar yanmış köstebek gibi her yeri kazıp bulmaya çalıştılar.
bu sıkınların sebebi nedir güç mü yetmiyor birileri kaçak mı kullanıyor ve ben bu duruma kendimce ne gibi önlemler alabilirim evin girişindeki sigortaların olduğu yere güç kaynağı bağlatsam voltajı falan dengeleyebilir miyim?
 
Geçmiş olsun Allah kolaylık versin

tedaş binanıza enerji ( Elektrik ) kofre ölçümleri faz nötr arası 220 volt / fazlar arası 380 volt civarında geliyorsa normal eğer çok dalgalanma varsa tedaş bu durumu çözemiyorsa ( çözer de zaman alacaksa )
o zaman voltaj regülatörü kullanılabilir .
dairenin güç hesabı + çeşit seçimi ?
http://www.elektrikde.com/voltaj-regulatoru-nedir-cesitleri-nelerdir/

daire içi elektrik tesisatınızı iyi işten anlayan bir elektriki bulup düzenlemeler yapılması gerekmektedir .
 
Son düzenleme:
Regülatörle halledebilirsin bu işi ama evin tamamına takman gerekecek bu da regülatörün boyutunu etkileyecek. Sigorta kutusu yanında uygun yer açman lazım
Ortalama 10 kVA regülatör yeterli. Tüketime bağlı arttırılabilir.
Ortalama boyutları 40x40x40 gibi.
Sn. @arkaplan dediği gibi "işten anlayan iyi bir elektrikçi ile evinizin tesisatı elden geçirilmesi gerekir"
 
Çok ve ani dalgalanma yapan tesisatta voltaj regülatörü işe yaramaz. O güçteki regülatörler troid bobinli ve mikrokontrol lodüllü yapılıyor. Voltaj değişiminde en az 3sn bekleyip sonra ayar yapıyor. Bir de +-3v toleransı var.
Ben 15 yıldır kullanıyorum. Dalgalanmalarda sorunsuz çalışıyor. Ani değişiklikte kararsız kaldığında koruma sigortasını attırıp kendini devre dışı bırakıyor. 150-240v aralığının dışına çıktığında yine koruma amaçlı kendini kapatıp elektriği kesiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…