Beni medaştan aradılar sorun trafodan dediler, Cumartesi günü değişecek dediler dün mahallede direkleri de kontrol ediyorlardı. Voltaj 200voltun altına pek inmiyor gibi ama hala ani düşme ve yükselmeler devam ediyor. 207 voltken bakmışsın 237 omuş 20-30 volt birden yükselip alçalıyor. Evde kullandığım güç kaynağı kafayı yedi, rölesi günde 40-50 defa açılıp kapanıyor. Trafodan sonra hattın bir kısmı yeraltından bir kısmı havai hat; dayım İstanbul'da elektrikçi ona da sordum bir yerde nötr eksikliği-kopması vardır diyor. Deneme yaptım demir su tesisatından nötr uca bağlantı yapınca voltaj düşükse yükseliyor, voltaj yüksekse düşüyor. Gelen yetkililere nötr hattında porblem olabilir diyorum, direkleri kontrol ettik problem yok diyorlar. Bu iş artık iyice canımı sıktı, adamlar bi sorunu halledemedi...
evinizde bilinçsizce denemeler yapmayın sorun mahalle trafonuzda. ayrıca evdeki sonuçlar sizi yanıltabilir çünkü siz ölçümlerinizi muhtemelen yük altında yapmıyorsunuz. topraklamaya takviye yaparak voltaj düşmez voltajınız kapasitif yükten dolayı yükseliyor. buda trafonun dengesiz yüklenmesinden kaynaklanıyor.
3-4 gündür evin tamamında ani voltaj düşmesi ve yükselmesi oluyor. Digital voltmetre ile ölçüyorum bazen 160 volta düşüyor bazende 280 volta kadar çıkıyor, böyle sürekli alçalma ve yükselmeler oluyor. aynı hat üzende 4-5 komşuda da aynı problem varmış. Medaş yetkililerini birkaç kez çağırdım bina girişinde boşta kablo varmış düzelttik dediler direkteki bağlantı da sağlam düzelmiştir dediler bir düzelme olmadı. Artık medaşı aramaktan onlara gitmekten bıktım. Adamlar gelmese şikayet edecem geliyorlar ama problem çözülmüyor. Bu voltaj düşme ve yükselme sebebi neden kaynaklanıyor olabilir, tecrübeli arkadaşlar yardım ederse memnun olurum.
Gerilimin 280 Volt seviyesine ulaşmasının sebebi nötr hattı gevşekliği veya kopmasıdır.Öncekimesajımdada bunu belirtmiştim.Dayınızda aynısını söylemiş.Nötr hattını topraklayınca gerilimin düzelmesinin sebebi budur.(Su tesisatına bağladığınızda)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?