yanıtınızda aklımda su şoru oluştuApartmandaki metal aksamın topraklama sistemiyle eşpotansiyel topraklama olması da bir ihtimal . Bu noktada başka bir dairede meydana gelen arızadan potansiyel sürüklenmesi olma ihtimali de var . Yani ihtimal çok .
Kaçak akım rölesi varsa çıt çıt yok . No problem.yanıtınızda aklımda su şoru oluştu
bütün metal aksam tek bir merkeze bağlanacak şekilde topraklanmalı. ancak bu temin edildiğinde insanlar çıt çıt çarpılacaksa yapılması iyi bir şey mi kötü mü bilemedim doğrusu. (yüksüz metaller için geçerli kaygım)
Merhaba.K.A.K.R. mevcut ve topraklama hattı bu ev eski olmasına rağmen yine var diyorsunuz.Topraklan hattının çok sağlam olabileceğine ihtimal veremiyorum,çünkü ev müstakil değil daire şeklinde ise (yazıdan bunu tam çıkaramadım) toprak hattının zayıf olduğunu görerek bazı daire sahipleri veya kiracıları kalorifer,su tesisatını toprak hattı yerine kullanıp toprak hattı isteyen cihaz,mak.vb. tüm elektrikli ev aletlerininin topraklama ucunu bu noktalara bağlamış da olabilirler.Bu durumda normal elektrik değil sadece makina,cihazlardaki bu fazla statik elektrik su hattı,kalorifer borusu hattına boşalırken bu K.A.K.R. atmayacaktır.O anda temasta olan parmağınızla da ayaklarınızdan bu statik elektrik tam topraklanacağından bu deşarjı siz direk hissetmiş olursunuz.Yani bu konudaki tahminim vücuttaki statik elektrik değil sadece ortak ve uygun olmayan bu noktalarda,bir çözüm yolu olarak düşünülen ve belki de uygulanan bu metal borulardaki topraklama noktalarından size kadar gelebilen,makinelerin,cihazların çalışırken içlerinde oluşan (Sürtünme,elektromanyetik indüksiyon,vb.yollarla) statik elektriktir.
Evinizin toprak hattının sağlamlığını,uygun topraklama değeri ölçülerinde kaldığını yetkili bir elektrikçiye MEGER test ölçüm cihazı ile ölçtürün,bunu tam teyit ettirin.Daha sonra gerçekten su,kalorifer borusuna bizim bir varsayım olarak düşünebileceğimiz toprak bağlantıları hiç yapılmış mıdır,statik elektrik bu yolla size gelmiş olabilir mi,bunu iyice bir araştırın isterseniz.Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?