Eviricilerde ölü zaman?

Katılım
30 Ağu 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar ve üstatlar eviriciler konusunda sizden bir yardım istemekteyim.
Eviricilerde ölü zaman ne demektir? Uygulamalarda nasıl ve hangi yöntemlerle denetlenebilir?
Eviriciler her tip yükte kullanılabilirler mi? DGA (PWM) denetimli evirici ile hem gerilim ve hem de frekans ayarı birlikte yapılabilir mi?
Şimdiden teşekkürler??
Bu soruların yanıtını bulabileceğim elinizde bir kaynak varsa lütfen beni yönlendirebilir misiniz ya da paylaşabilir misiniz?
 
Eviricilerde ölü zaman ne demektir?
Pratikte bir güç anahtarının iletime geçmesi ya da kesime gitmesi için belli bir süre gerekir. Bir anahtar kesime götürülüp başka bir anahtar iletime geçirilirken, tetikleme zamanları arasında ölü zaman denilen bir süre bırakılır ki köprü kısa devre olmasın.

Eviriciler her tip yükte kullanılabilirler mi?
Evet.R, L, RL, RLE yüklerini kullanılabilir.

Kaynak olarak güç elektroniği kitaplarından çalışmanı tavsiye ederim. Bulabilirsen, üniversite ders notlarından da yararlanabilirsin.
Türkçe kaynaklar;İtü hocaları(Nejat Tuncay, Metin Gökaşan...) tarafından yapılan Ned Mohan'ın kitabının çevirisi var.Ayrıca yeni çıkan bir kaynak, YTÜ Elektrik müh. Hacı Bodur'un kitabı var.

Yabancı kaynaklar; Mohammad Rashid in kitabı temel seviyede iyi, ayrıca çok konu içeriyor. John Kassakian ve Robert Erickson'un kitapları daha ileri seviyede. Fisher'ın kitabı da iyi. Power Supply Cookbook'a da bak.

Sen okumadan araştırmadan kimse sana kafa patlatarak öğrendiklerini anlatmaz. Anlamadıklarını da sor, birlikte tartışırız...
 
merhaba,
bu ölü zamanın frekans ile ilgisi varmı. Veya başka ne ile ilgisi var?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…