External ve Internal Tag Nedir

bekirkaan

Üye
Katılım
31 Ara 2008
Mesajlar
174
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar merhaba wincc de external ve internal taglarin ne işe yaradıgını biliyorum fakat structure tag nedir ve neiçin kullanılır açıklayabilirmisiniz?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
PLC deki udt gibidir. Örneğin elinde 10 adet motor ve her motordan gelen 5 adet sinyal var (arıza,çalışyor vb.). Bu 5 adet sinyal için bir tane structure type oluşturursun. Daha sonra internal veya external tag kısmında yeni tag eklerken data type kısmınında oluşturduğun structure type ı seçersin. Bu taga ait 5 adet sinyali kendisi oluşturur.
 
yani bir adet structure tag oluşturup bu tagin altına bir gruba ait external tagleri atıyorum böylece aynı external tagleri elle teke tek gireceğimie bir defa structure tagden oluşturmusmu oluyorum?Yani bu yapıyı kullanmam ban ne gibi bir fayda yada kısayol saglar biraz daha detaylı örnekle açıklayabilirsen cok makbule gececek ilgin ve yadımların için sagol
 
elendil zaman ayırıp yardımcı oldugun için cok tesekkur ederim structure tag sadece işlem kolaylığı sağlıyor tek tek taglari girerek olusacak olan zaman kaybını engelliyor ve kısa sürede gerekli olan tagları olusturmus oluyorum dogrumudru eksik yada yanlıs anladıgım biyer varmı?
 
ama şöyle de bişey var unutmuşunuz sanırım arkadaşlar;
Eğer wincc'de structure tag kullanırsan yaptıgınız degisikliklerden sonra duzenleme yapamazsınız.yani geri donusu yok.
 
dediklerin doğrudur.hem de derli toplu olmuş oluyor.
structure mantığını ben omrom plc de kullandım.örneğin elimde 11 adet dozaj bandı vardı.her dozaj bandının özellikleri aynı.alarmları,calibrasyonları,hızları vs.. toplamda 20 adet boolen,30 küsür adette int,word,real kullandım.bunların hepsini bir structureda topladım ve adına DozajBand dedim.nasıl ki bir tag eklerken tipini seçiyoruz(boolen,integer,word...) ve adresini giriyoruz, işte bende bu sayede tipi DozajBand seçiyorum ve adreside bir defa yazıyorum.böylece tek tek atama yapmamis oluyorum.
 
sa kardeşim bende structure tag kulanıyorum ama data type geldigimde structure tag adı cıkmıyor herhangi bı fıkrı olan var mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…