Avukat larda ve sağlık çalışanlarında öyle değil Avrupa da emekli olan kişi ne kadar yaşıyor yaş ortalaması kaç bizde kaç?Almanya da çalışıp emekli olan Türkler bile 80-90 yaşını görürken benim 50 yaşında amcam kanserden öldü 60 yaşında amcam giridği ameliyattan çıkamadı 60 yaşında babam 2 sefer anjiyo oldu bir sefer açık kalp ameliyatı olduBu staj meselesi yanlış değerlendiriliyor sanki.
Stajların iş gününe sayılması ve sigorta başlangıcı olması işin mantığına ters.Staj işi öğrenmeniz adına eğitiminizin bir parçasıdır.Bu esnada şartlar dolayısı ile başınıza bir iş kazası yada hastalık gelmesi durumunda mağdur olmamamız için devlet staj esnasında sadece "sağlık giderleri" kısmını karşılıyor.Zira bu esnada "çalışan" değiliz.
Eğer durum bu şekilde olmasaydı ve normal prim yatması gerekseydi bu sefer kimse stajyer almayacaktır.Burada karışıklık sigorta numarası verilmesinden kaynaklanıyor herhalde? Biz zan ediyoruz ki sigorta numaram var o halde normal sigortalıyım ama kazın ayağı öyle değil hiçte olmadı.Yıllardır bu konuda yürütülen bir uygulama var bu konuda.
Ya bu konu okullarda düzgün anlatılmıyor artık yada yanlıştan doğru çıkarmaya çalışıyoruz.
Tabi birde doğrusu ney ? var.Bana kalsa özellikle Meslek lisesi stajyerlerinin stajını prim günden sayarım.Neticede gidip fiili olarak çalışılıyor ama sigorta başlangıcı saymam.
Bunun ötesinde Türkiye için emeklilik yaşı bana da yüksek geliyor.İnsanlara emekli ol ama ancak bir kaç sene yaşa,fazla kalma bu dünyada deniyor resmen.
Vakit zamanında insanların 38 yaşında emekli yapılması nasıl abes ise bu günkü uygulamada o kadar abes. 5 yıl kadar erkene çekilmesi makul olur bana kalırsa ama Avrupa'da bile yaş sınırının yukarıda dolaştığı bir dünyada olmayacak iş benim temenni galiba.
Avukat larda ve sağlık çalışanlarında öyle değil Avrupa da emekli olan kişi ne kadar yaşıyor yaş ortalaması kaç bizde kaç?Almanya da çalışıp emekli olan Türkler bile 80-90 yaşını görürken benim 50 yaşında amcam kanserden öldü 60 yaşında amcam giridği ameliyattan çıkamadı 60 yaşında babam 2 sefer anjiyo oldu bir sefer açık kalp ameliyatı oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?