Avrupa nın hayat sağlık ve maaş ortalaması bizden çok daha ileri seviyede biz Türkiye nin şartlarında yaşıyoruz ve kanunlarımızda bu şartlara göre olmalı Türkiye de 70 i gören kaç kişi?O 70 i görüpte eli ayağı tutan kaç kişi?Emekli olduktan sonra aldığımız maaş ne kadar?Bugün yine EYT için verilen önerge red edildi ama durmak yok birgün mutlaka çıkacak bu kanun inşaallahBunda hemfikiriz.Zaten yukarıda buna vurgu yaptım emekli olunca çok yaşamamız istenmiyor diye.
Lakin dediğim gibi Avrupa'da bile bu ortalamalar varken bizde hayatta düşmez.
Şimdi Türkiye de bir rüzgar var emeklilite yaşa takılanlar ben 1995 Ssk girişliyim stajım başlangıç kabul edilmediği için 1995 ssk girişim oldu.O zaman yürürlükte olan kanun da:25 yıl sigoratalık 5000 gün primle 2020 yılında emekli olabilecektim ama 1999 da çıkan kanunla bu hakkım elimden alındı 5750 gün primle 56 yaşında yani 2033 yılında emekli olabileceğim.Hiç bir kanun geçmişe dönük işlemez ama ssk kanunda işletildi.Kimileri diyor ki erken emeklilik ülke için sıkıntı tamam sıkıntı ama ben 42 yaşındayım ve şuan hem yaşımdan dolayı hemde ekonomik krizden dolayı iş bulamıyorum.40 yaşını geçmiş onlarca kişi bu kriz de işsiz kalmış!40 Yaşından sonra işsiz kalmış insanların çalışacağı iş imkanı ne kadar var ülkemizde?
Facebook ve Twiter gibi sosyal medya da benim gibi olanlar toplandı.Burada benim gibi olan kaç kişi var bu kanundan mağdur olan?
..bir de şöyle bir durum var..
Nüfus artış hızı yüksek ve hükümet bunu daha da arttırma derdinde..
bir yandan arkadan gelen eğitim kalitesi düşük iş arayan genç insanlar..diğer yanda yaşı ilerlemiş iş arayan insanlar..ve milyonlarca göçmen..hızlı bir şekilde bilimsel eğitimden uzaklaşma..
ek olarak kısmi bir savaş ortamı..eğer bu ülkeyi yönetme kabiliyetiniz yoksa ne yaparsınız iktidarı kaybetmemek için..hayal satarsınız..biraz masal biraz oyunculuk kabiliyeti yeter..
kötü olansa hayalden bir gün uyanacak olması toplumun..
uyanıldığı zaman bambaşka bir ülkeye uyanılacak..hayal güzel ama gerçekler kabus..
Ayrıca tankları ayakta tutan sakaryadaki palet fabrikası özelleştirildi. askeri fabrika hangi akla hizmet nasıl özelleştirilebilir , bunun bir amacı olmalı. Bunun açıklaması vatana ihanetir. 100 tane tank palet fabrikamız yokki biri olmasa diğeri olsun.Dün kuru soğan için gümrük vergileri sıfırlandı bugün buğday ve hububat ürünleri için gümrük vergileri sıfırlandı.Konya ovası kadar Hollanda 200 milyar euro tarımsal ürün satıyor bizse tarım arazilerimiz varken dışardan alıyoruz kusura bakmayın ama bunun adı ihanettir yönettiğin ülkeye ihanettir!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?