Merhaba. Ana şalterden kasıt, bir kaçak akım rölesi ise; kaçak akım röleleri faz ve nötr'ü ayni anda anahtarlayan dual anahtarlarındaki iç sıkıntılarla, örneğin simetrik olmayan şekilde faz ve nötr'ü kapatıyorsa KAKR'i mutlaka bu kapatma sırasında mutlaka düşer. Çünkü faz ve nötr' ün açma-kapama zamanlaması veya bu ikili anahtarlamasında hiçbir anahtarlama zaman farkı bulunmayacaktır, bulunursa KAKR düşer, bu kanun gibi gerçektir. Zaman farkı bulunmasından kasıt da bu kontaklardan birinde kapatılma sırasında küçük arklar, kıvılcımların oluşmasındandır. Oluşan bu durum KAKR'sindeki iç terazinin dengesi bozulmuş olur. İşte sıkıntılı olan bu
Elektrik geçişinde KAKR atar. Sıkıntılı faz, nötr'ü açma-kapama anahtarı eğer yenisiyle değişirse bu sıkıntı ancak o zaman kalkar.
Bir prize bu kadar fazla yükün, bu yüklerin eş zamanlı çalışacağı (kötü ihtimal) düşünülüp daha az yük bağlanması veya dengeli olarak bu yüklerin başka prizlere çok eşit dağıtılması çok daha doğrusuydu. Tüm otomat sigortalar gereğinden fazla bağlı yüklerle anma amper değerleri geçilirse eğer gecikmeli olarak, faz ve nötr'de kısa devre oluşmasında ani olarak atarlar. Bu da 2. başka ve bir kanun gibi değişmeyen diğer bir gerçektir.
Not: Fırına bağlı çift anahtardaki iç sorun yüzünden sizde fırında olan bu olay bende ankastre olarak prize bağlı olan mutfaktaki bir bulaşık makinesi bitiminde oluyordu, buna çok benzer olarak. Sıfır neon lambalı ikili anahtar (250 VAC/16 A) ile (Bulaşık makinesinin harici anahtarı olarak) değişildiğinde bu sorun kökünden çözülmüş oldu. KAKR'sindeki bu anahtarlama zamanlama farkını kendi tecrübeme dayanarak, üzerine basarak özellikle yazmış oldum. Kolay gelsin.