Bilgilerinizin çoğu yanlış. Soğutucu fanın ne anlamı var, bir taraf elk ısınma yaparken nereye vuruyor soğuk havayı? Yoğuşma nedir bilir misiniz? Cihazda ısı kaçağına sebep açıklık olabilir mi?
Fırınlarda olan fan ısıyı içeride etkin homojen olarak dağıtmaya yarar ve cihaz açık olduğu sürece devrededir yada komutatörde fansız çalışma şekli vardır. Burda resimdeki ankastre olmasından sebep olsa arkada mesafe kurtamadığından üstte yerleştirilmiş. Sanayide galvaniz sac tenekeden kova vb. metal malzeme eşya yapan yerler var resim göstererek ve ölçü vererek yaptırabilirsiniz.
Hocam güncel fırınlarda adet fan oluyor. Biri pişirme bölümünde ısının eşit dağılması için diğeri tesisatın ve yalıtımın olduğu bölümün soğuması için. Fırın kapağını açtığınızda düğmelerin hemen altında yarık vardır. Oradan içerdeki sıcak havayı atar. Sorunumu çözer mi çözerse nasıl yol izlemeliyim diye sormak istedim. Fan 60 70 tl arası satılıyor, llimit termostat da bulunabiliyor. Sacı nasıl temin ederim bilmiyorum. Termostat nereye vidalanmali bilmiyorum.Bilgilerinizin çoğu yanlış. Soğutucu fanın ne anlamı var, bir taraf elk ısınma yaparken nereye vuruyor soğuk havayı? Yoğuşma nedir bilir misiniz? Cihazda ısı kaçağına sebep açıklık olabilir mi?
Fırınlarda olan fan ısıyı içeride etkin homojen olarak dağıtmaya yarar ve cihaz açık olduğu sürece devrededir yada komutatörde fansız çalışma şekli vardır. Burda resimdeki ankastre olmasından sebep olsa arkada mesafe kurtamadığından üstte yerleştirilmiş. Sanayide galvaniz sac tenekeden kova vb. metal malzeme eşya yapan yerler var resim göstererek ve ölçü vererek yaptırabilirsiniz.
Sac hariç hepsini bulabildim. Bir de sizce teşhisim doğru mu?Yedek parça satan işyerlerini ( internette de olabilir ) , olmazsa çıkma parça satan hurdacılarla görüşmeniz pratik bir çözüme ulaşmanıza yardımcı olur.
Hava kanalı olacak sacı nasıl temin edebilirim ? Tamirci gezip bulmak zor gibi geliyor.Ankastre fırınlarda üst dolap yanmasın diye arkadaşın anlattığı.gibi bir fan var. İçteki turbo fandan bağımsız. Çıkışı ön yüzeydeki yariklardan olur. Hattâ fırın kapansa bile 8-10 dakika daha çalışır sonra sıcaklığı düşürür ve durur.
Benim bildiğim izocam izolasyon olur, yine de ankastre sokmedim kesin bu şu diyemem.Ankastre fırınlarda üst dolap yanmasın diye arkadaşın anlattığı.gibi bir fan var. İçteki turbo fandan bağımsız. Çıkışı ön yüzeydeki yariklardan olur. Hattâ fırın kapansa bile 8-10 dakika daha çalışır sonra sıcaklığı düşürür ve durur.
Hocam soğutucu fan takma işlemini yaptım. Fabrikadan parçaları temin ettim ve az önce taktım. Gayet güzel çalışıyor. Şimdi fırına termostat için neon lamba takmak istiyorum. Bu iş hoşuma gittiPisen şeylerin havasını vermiyor dışarı. buhar koku filan çıkmıyor dışarı. Sadece dıştan sogutuyor gibi düşün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?