farklı kesit xlpe kabloların paralel bağlanması.

anladıgım kadarıyla elinizde hem 185 hemde 150'lik XLPE kablolar var ve bunları değerlendirmek istiyorsunuz. KEsitler birbirine yakın olduğu için bir sorun çıkarmaz. Tabi farklı kesitlerin olması kablonun manyetik etkiside farklı olmakta akım tasıma olarak çok az bir sekilde etkilenmesine sebep olur o kadar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ayrı kesitte kablo kullanman uygun değil kablo kesitleri farklı olduğundan dirençleri farklı olacak ve 1 kabloya daha fazla yük binecek kolay gelsin.
 
ayrı kesitte kablo kullanman uygun değil kablo kesitleri farklı olduğundan dirençleri farklı olacak ve 1 kabloya daha fazla yük binecek kolay gelsin.
aranızda hiç 185 kablonundirenci ile 150 lik kablonun direncine katologtan bakan varmı _? hesaba katacak kadar bır dırenç degerı yok.
olay şudur kı;
akım geniş olan yuzeyı tercıh edecekdir. yanı 185 kabloyu tasıma kapasıtesı kadar doldurduktan sonra ve / veya rezonansa geldıgınde 150 lık kabloya gecerek onu doldurmaya başlayacaktır.
 
Evet ben de katılıyorum farklı kesitlerde kablo kullanmak risklidir. Daha sağlıklı olanı yani olması gereken aynı kesitte kalboların paralel bağlantısı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…