fatura hakkında

redskymuscular

Katılımcı Üye
2

iki ayrı fatura koydum resimde birinde reaktif 0 tl iken diğeri farklı
acaba reaktif ceza mi yedik

Resimler gorunmuyor tekrar yukleyin,genel bir bilgi ;

Enduktif ve ya kapasitiften kvarh degeti gorunup de tl consinden de bir deger goruyorsaniz cezadasiniz demektir.

Bunu su sekilde ispatlayabilirsiniz; enduktif ve ya kapasitif guc miktarini toplam aktif guce bolun.enduktif yuzde 20 kapasitif yuzde 15 den yuksek ise cezadasiniz demektir

Resimleri tekrar yüklüyorum.
endüktif veya kapasitif diye bir birim yok direk reaktif var tl cinsinden bir tutar var karşısında

Ekli dosyalar

• 20151012_120147.jpg
    3.1 MB · Görüntüleme: 16
  • 20151012_120137.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 15
Birinde ceza almissiniz digerinde limit degerinin altinda.kompanzasyon sisteminizi kontrol edin.sayaclari duzenli sekilde okuyup ( mesela gunde 1 kere ayni saatte ) kaydini tutun excelde.fonksiyon yazip enduktip ve kapasitif degerleri olcun.

Nette ve forumda hazir programlar da mevcut.indirip kullanabilirsiniz

kapasitif ya da endüktiften cezaya girdiğimizi faturadan anlayabiliyor musunuz?
ben sadece reaktif okuyorum da?

Evet anlarsin normalde ama bu fatura bilgisayar kaydindan gonderilmis anladigim kadariyla.bu nedenle detaya inmeden reaktif guc diye gosterilmis.normal bi faturada degerleri gorursunuz.
Dagitim firmasiyla irtibata gecip faturanin tum detayinin gonderilmesini isteyin.muhtemelen gonderirler

özel firma faturası bu klasik tedaş faturası değil (okumacının bıraktığı) perekande Elektrik satışını bölgedeki firma haricindeki firmayla anlaştıysanız fatura detayını dağıtımcı vermeyebilir. bizden almıyorsan bizi ilgilendirmez anlaştığınız firma ile görüşün diyebilir.

Cos f değerimız 0,95 0,99 arasindaolmalı değil mi
0,95 altı kapasitif ceza
1 üstü de induktif cezaya giriyor değil mi
son soru ide fatura da eğer 0,95 0,99 değerini 1 ay tutturmus isek tutar kısmında 0 tl görmemiz gerek degil mi

Cos fi degeri 1 in uzerine cikamaz.cos -1 ile +1arasinda deger alabilir.
Hesaplamayi cos fi uzerinden yaparsaniz yanilabilirsiniz.cunku cos fi anlik degisime ugrar.toplam tuketilen miktara gore hesaplayin.

peki neye göre kapasitif neye göre endüktif ceza gelmekte?
ayrıca önceki sorumu tekrarlıyayım
reaktif normal faturada 0 tl mi geliyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…