ileri otomasyon konusunda benim de belirtmek istediğim bir kaç şey var ;
tabi ki bir sistemde her zaman otomasyon kontrolünün olması talep edilir ve bence doğru olan da budur. Ancak insanların göz önünde bulundurmadığı nokta, otomasyonun yapay zekaya sahip olmadığıdır.Yani bir PLC robot vs hiç biz zaman insan zekasıyla hareket etmez sadece içindeki programa göre çalışır.
otomasyonda en önemli konu, sistemin istenilen otomasyona ne kadar uygun olup olmadığı teşhisini yapmaktır.Ancak bu konuyu ne yazık ki kimse düşünmüyor. Herkes ne kadar çok otomasyon o kadar iyi üretim o kadar az personel mantığıyla hareket ediyor.Bu işin içinde olan
Elektrik Elektronik makine mühendislerinin söyledikleri de kimse umursamıyor."sizin bu isteğiniz şu şu şu nedenlerden dolayı olmaz" dediğinizde de " anlaşıldı sen bu işi beceremeyeceksin" gibi ve ya türevleri sözlere maruz kalıyoruz.
Her zaman savunduğum bir tez vardır.En iyi otomasyon en basit otomasyondur. Otomasyonu yükseltip sorun yaşamaktansa daha basit otomasyonla her şeyin kontrol altında tutulabileceği bir sistem her zaman tercihimdir.
Ama ne yazık ki bunu anlatmakta ve uygulamakta son derece büyük sorunlar yaşıyorum.