Hurdadan fimer t207 gen model kaynak makinası aldım ön kapagı kontrol kartı yok nerden tehmin edebilirim forumda elinde olan arkadaş varmı arızalı üstelik ama yapabileceğimi tahmin ediyorum daha doğrusu aldığımda kontrol kartı olmadan yani en yüksek akımda iki elektrot yaktım sonra çalışmadı çıkış diyodu yada mofsetlerinde bişey var sanırım parça ve arızası konusunda bilgisi olan arkadaş varmı
VSP250s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet bi diyodu değiştirim bağladım makina çalışıyor fan çalışıyor 70 volt çıkış veriyor bi ön CD kapağa ihtiyacım var bu modelde ön kapakta kart varmış amper potu ve güç ve koruma lambası kartın üzerinde değil soketli kafamı karıştıran en üstteki amper ayar soketi 4 pinli
Şimdi arkadaşlar makina çalışıyor üzerinde 4 adet diyot vardı aldığımda ama arada bir adet yoktu daha önce tamir edilmeye çalışan arkadaş sökmüş sanırım boş yerde ölçüm yaptığımda diğer diyotların ölçümü çıkıyor buna mahsuben orayada 3020c diyot koydum şimdi çıkışta 5 adet diyot oldu yine çalışıyor yanlız bu diyotların önünde c 18 ve c 20 kondansatörleri koparılmış oraya yedek parça olarak kullandığım fimerx 160 diyot çıkış katındaki c 21 diyotlarını koysam olurmu fotorafları koyacağım bu kapasitörler kopuk olduğu halde makina çalışıyor ve ark kaynağı yapıyor