First Scan Byte(İlk Tarama Biti)

Merhaba arkadaşlar;

First scan biti nedir bilen var mı ? Yada nerelerde kullanılır. Yazılmış bir programda Always off ve always on gibi bitler gördüm sanırım bu konu ile alakalı ama tam olarak nerelerde kullanılır çözemedim.

first scan biti ve diğer bitleri kullanmak istiyorsan öncelikle plc özelliklerinden aktif etmen lazım.
ben "first scan" bitini şu şekilde kullanıyorum.Mesela hmi ekrana "velocity" I/O field ekledin diyelim.hızı değiştirmek istiyorsun.
bu biti "move" komutunun girişine atıyorum.İstediğim bir rakamı da I/O fielda taşıyorum.İlk tarama da o taşıdığım sayı direk ekranda olmuş oluyor.
"always true" ve "always false" ise genelde ob100 gibi kesme ob'lerinde kullanıyorum.mesela sürücünün "cw" ve ccw" sinyalleri ilk etapta gelmesi istenir.Ben de bunları sürekli aktif etmek istersem girişe bağlıyorum

Teşekkür ederim Sn.Rotsis , anladığım kadarıyla always on ve always off bitleri programda sürekli olarak konumunu değiştirmek istemediğim bitler. Bu bitleri de plc nin özellikleri kısmından mı oluşturuyorum ?

evet hangi markerbyte atamak istiyorsanız cpu özelliklerinden yazın.Otomatik olarak o byteın bitleri aktif olur.(clock memory)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…