sizlere sormak istediğim soru , elimdeki sarmış olduğum telleri manuel olarak sarıyorum ve mağlesef bobinlerin katları bir birine giriyor ve düzenli olmuyor bu performansta üretimde olumsuz etki edermi , birinci katı sarıyorum 2 katı sararken alt katı sıkı yapmadığım için üstkattan bazı teller alt kata iniyor yardımcı olursanız sevinirim.
Kat sargılarının iç içe girmesi önemli değil, siz bobinlerin spir sayılarının eşit olmasına ve bütün spirlerin aynı yönde sarılmış olmasına dikkat ediniz, kolaylıklar.
Kat sargılarının iç içe girmesi önemli değil, siz bobinlerin spir sayılarının eşit olmasına ve bütün spirlerin aynı yönde sarılmış olmasına dikkat ediniz, kolaylıklar.
ustam ben saat yönünün tersi diye hatırlıyorum, ya da kafamda öyle kalmış çok uzun zaman oldu yapmayalı, yanılıyorsam lütfen düzelt, yanlış bilgi olmasın.
ustam ben saat yönünün tersi diye hatırlıyorum, ya da kafamda öyle kalmış çok uzun zaman oldu yapmayalı, yanılıyorsam lütfen düzelt, yanlış bilgi olmasın.
Ustam öyle bir kural yok, hangi ustadan bobinajı öğrenmeyle ilgili ( imam bildiğini okur misali ) . Benim tahminim; ustanın solak veya sağlak olmasının önemi var .