Selam Arkadaşlar. Aşağıda resimde görmüş olduğunuz devreyi öncede yapmıştım ama frekans kaymıyordu. Ama şimdi yaptığım fm vericide frekans sürekli kayıyor örneğin devreye yakınlaştığımda çalışıyor ses duyuluyor ama bir az hareket ettiğimde ise frekans hemen kayıyor.
Bazı elemanların tolerans değerleri nedeniyle tam değerede diyil. c3 köndansatörün yerine yeşil renkli trimmer köndansatör kullandım. Gerekli elemanların yerine kullandığım malzemeler listesi.
trimmeri c2 yerine kullanmalısın frekansı daha stabil değiştirirsin.fakat bu devreden çok kararlılık bekleme beslemedeki değişiklikler,malzeme toleransları,ısıl değişimler gibi bir sürü faktör frekansını kaydıracaktır. frekans kararlılığı için pll devreli fm vericileri tercih etmeliisin.
BH1417F entegresinin pdf indeki devre tam senin istediğin gibi. digital olarak 4 küçük anahtarla frekansı değiştirebiliyorsun hemde sterero ve pll var. frekansın asla kaymaz. bu devre mp3 çaları olmayan araba ses sitemlerinde çakmağa takılan mp3 ve fm verici devresinin içi. mesafesi anteni düzgün yaparsan 50mt civarı.
BH1417F entegresinin pdf indeki devre tam senin istediğin gibi. digital olarak 4 küçük anahtarla frekansı değiştirebiliyorsun hemde sterero ve pll var. frekansın asla kaymaz. bu devre mp3 çaları olmayan araba ses sitemlerinde çakmağa takılan mp3 ve fm verici devresinin içi. mesafesi anteni düzgün yaparsan 50mt civarı.
voltajı 5 volta çıkar devreyı metal kutu içine koy fraday kafes yap antenı dışarı çıkar kafesten yalıtımlı olsun transistor yuksek frakanslı olmıyabılır pdf ıne bakmadım sankı yuksek frakanslı değıl
voltajı 5 volta çıkar devreyı metal kutu içine koy fraday kafes yap antenı dışarı çıkar kafesten yalıtımlı olsun transistor yuksek frakanslı olmıyabılır pdf ıne bakmadım sankı yuksek frakanslı değıl