Merhabalar,
Ben bir fabrikanın bilgi işlem departmanında çalışıyorum bir erp projesini devreye almakla görevliyim. Ancak üretimle ilgili sayım sıkıntılarımız var. Sektör çelik dövme sektörü çıkan yüksek ısıya sahip parça olduğu için elle sayımı mümkün değil. Bir bant sonuna karşılıklı fotosel koyup parça geçtikçe sayabilecek bir sistem kurulabilir mi? Bu iş için neler gerekir ve maliyeti ne olur sizce? Elektrik konusunda çok bilgim yok bu konuda bana yardımcı olabilecek birileri var mıdır?
Şimdiden teşekkürler,
Bu konuda bir çok çözüm üretilebilir. PLC ile de halledilebilir, Elektronik bir kart ilede halledilebilir. Fabrikanızda elektrikçi vardır muhakkak. Onunla bu konuyu konuştunuzmu.
Basit bir Elektronik kart yapıp malzemenizi cisimden yansımalı yada reflektörden yansılmalı bir sensör ile saydırabilirsiniz ( Bu yol ucuz olan ). Aynı zamanda sensörlerden bir PLC ye puls verip PLC yazılımı ile de malzemenizi saydırıp PLC ekranından görebilirsiniz. (Buda biraz pahalı olan) bir yöntem.
Bu linktende https://www.google.com.tr/search?q=...N-Tx4gTv0oF4&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=878 google daki basit devreleri görebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?