fp0-r seri haberleşme

taxx

Üye
Katılım
23 Ara 2010
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
49
merhabalar
fp0-r plc de altta sagda bir usb portu var burdan program atılabiliyor ve programa usb driveri ile ulaşılıp çalışırken müdahale edilebiliyor benim ögrenmek istedigim
usb portunu yanındaki yuvarlak soket ne işe yarar seri bilgi alışverişi yapılabilirmi
pc den bir exe ile plc ye ulaşıp işlem yaptırabiliyorum ama usb de mesafe problemim var bilgisayarın oldugu panelle plc arası 6-7 mt gibi usb den riske girmek istemiyorum yandaki portu kullanarak delphi üzerinden normal seri port haberleşmesi yapabilirmiyim
(amacım pcnin seri portu veya usb to serial adaptor üzerinden bi kabloyla 6-7mt baglantı kablosu üzerinden fp0-r ye data gönderip almak)

bu konuda yardımınızı bekliyorum teşekkürler....
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhaba

FP0R plclerde mini USB girişi program upload/download, online izleme işlemlerinde kullanılmak üzere yapılmıştır.(Harici bir yazılımla veri gönderme ve alma yapılması onaylanmamaktadır.)

PLC ye önden baktığında gördüğün 5 pinli soket Toolport olarak adlandırılmaktadır.Yine upload/download, online izleme işlemlerinde ve ayrıca açık protokolle sorgu yapılmasına olanak sağlayan bir port dur.

Bir de plcnin modeline göre 24V. besleme soketinin yanında 3lü bir yeşil klemens vardır.Bu da yine başka bir RS232 haberleşme portu dur.Comport olarak isimlendirilmektedir.Bu port ise upload/download, online izleme, açık protokolle sorgu yapılması,16 istasyona kadar plcler arası haberleşme ve Modbus RTU protokolünü desteklemektedir.

Delfi, basic vb. programlarda Mewnet haberleşme protokol bilgileri kullanarak plc yi Toolport ve Comport üzerinden kontrol edebilirsin.

Ve ayrıca şunuda belirtmek isterim RS232 haberleşmesinde 6-7 mt sorun olmaz bu mesafeyi iyi bir haberleşme kablosu kullarak 15 mt. ye kadar çıkartabilirsin.
 
teşekkürler peki toolport un baglantı pinlerini verebilirmisiniz plc ile gelen dökümanda toolport oldugu yazıyor ama pin baglantıları ile ilgili bir açıklama yok
plc modeli fp0r-c14r5
 
Aşağıdaki dosyada gereken bağlantı bilgilerini bulabilirsiniz

PC & PLC (FP0) TOOL PORT HABERLEŞME KABLOSU isimli bmp. FP0R de aynı bağlantıya sahiptir.
 

Ekli dosyalar

  • panasonic_hmi_plc_kablo_bağlantıları.rar
    37.3 KB · Görüntüleme: 66
çok hızlısınız teşekkürler iyi çalışmalar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…