FPWINPRO HCS

askb

Üye
Katılım
29 Mar 2008
Mesajlar
270
Puanları
1
Konum
Usa
Merhaba,
FPWINPRO'da hcs uygulaması yapmaya calısıyorum.Olmuyor.Yardım rica ediyorum.

İzledigim yol şu şekilde:

F167 komutunu kullanıyorum.X2 den start verıyorum..EN girişini x2 den yapıyorum.
F167 n degerını 0 gırıyorum.
F167 s degerını 5000 yapıyorum
F167 d_y cıkısınada y0 yaptım.

Ayarlardan x0 ı hcs girişi yaptım.

Yukarıdakı yaptıgım program bu seklıyle calısmıyor.

2.olarak:
tımer kullanırken saymayı neden goremıyoruz.

3.onlıne sım da gırıslerı pc den on off yaptıramıyorum.
bu konularda yardımcı olursanız sevınırım.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ctrl+K force device aygıt seç 1-0 a zorla(serbest brakmayı unutma)
Saymayı görmek istiyorsan Online Edit Mode program atarsan monitor durabilir Start monitor tekrar başlatır.
FPwin pro kullanma demodur bazı şeyler çalışmayabilir.Özellikle adres veya ladder bağı oluştururken kullandığı yordam tam bir arapsaçıdır.
 
Merhaba Askb

Öncelikle pdf dökümanlarını daha dikkatli incelemeni eğer yetersiz isede Özdisan firmasından yardım almanı rica ederim.

1.Sormuş olduğun soruya gelince, kullanmış olduğun fonksiyon Hsc özelliği ile hiç bir ilgisi yoktur bu komut pals çıkışının önünü keser.Yani pals çıkışına hükmeder.

Eğer sen sistem ayarlarından X0 ın, Hsc özelliğini açar isen FpX plc de DDT90300 adresinden gelen pals bilgisini okursun.

2.Kullandığın zaman rölesini FB olarak( Örn:TM_10ms_FB) seçersen EV alanında saydığı değeri görebilirsin.Eğer normal zaman rölesi seçer isende kullandığın Timerın numarası kaç ise o numaranın EV alanını bir başka alana transfer ettiğinde sayılan değeri görebilirsin.

3.X ile ifade edilen dijital girişler dışarından fiziksel şartlara bağlı olduğu için plc içerisinde Force edilemez.

Ayrıca
FPwin pro kullanma demodur bazı şeyler çalışmayabilir.Özellikle adres veya ladder bağı oluştururken kullandığı yordam tam bir arapsaçıdır.

Segate arkadaşımızın anlattıkları kendi çerçevesi içerisinde doğru olabilir fakat bu bilgilerle insanları yanıltmaktan başka bir işe yaramaz faydasından çok zararı olur.

Sayın Segate bu güne kadar arkadaşlarımıza FPWINPRO nun sürekli full sürümünü nereden sağlayabileceklerini defalarca yazdım bu yüzden bilmediğiniz konularda lütfen yorum ve bilgi paylaşımı yapmayınız
 
Syn panasonıc destek;
Daha once FPWINGR'de F167 komutunu kullanarak encoderden gelen palslerı sayıp cıkısı reset eden bır program parcası yazmıstım.Bu yazdıgım program FPWINGR de calısıyor.Ben aynı programı FPWINPRO'da yazdıgımda (yine F167 komutunu kullanarak) olmadıgını gordum.

Kullandıgım F167 komutunun dogru oldugunu dusunuyorum.Yerıne kullanacagım baska bır komut varmı bilemıyorum.

Ayrıca,FPWINGR'dekı programı,FPWINPRO'dan ımport edıp çalıştırdım.Gayet güzel çalıştıgını gordum.FPWINGR'de kullandıgım F167 komutunun da proda çalıştıgınıda gordum.

Not:Syn panasonıc destek Özdisan adına Destek verdiginizi biliyorum.Teşekkürler.Ama verdiginiz destegi yeterli bulmuyorum.Ben israrla PANASONIC plc kullanmak ıstıyorum.Fakat Sıkıştıgım konularda çözüme zor ulaşıyorum.Örnegin yukarıdaki soruma Kullanılacak komutu yazabilirdiniz diye düşünüyorum.Ayrıca PDF dökümanlarını inceliyorum tabiki ve F167 komuyunu kullanmam söyleniyor.

Beni yanlış anlamayın Lütfen.Söylediklerim Yapıcı amaçlı eleştirilerdir.Belki yogunsunuzdur fazla zaman ayıramıyor olabilirsiniz.Ama bunlar benım düşündüklerim.
Saygılar.
 
sy askb
Merhaba,
FPWINPRO'da hcs uygulaması yapmaya calısıyorum.Olmuyor.Yardım rica ediyorum.

Sorduğunuz soruya istinaden ve HSC ismini HCS olarak vurguladığızdan,high speed counter uygulasının nasıl yapıldığını sorduğunuzdan ve yine ayrıca sizin özellikle yapmak isteğinizin girişe göre çıkışı kontrol etmek istediğinizi belirtmemenizden ben ilk defa bu konuyla uğraştığınızı sanarak F167 komutunun açıklamasını yaparak doğrusunuda izah ettim.

Eğer benden istediğiniz F167 komutunun FPWINGR de çalıştığı ve sizinde bunu kulladığınızı söyleyerek, FPWINPRO da nasıl çalışacağı veya örnek bir program olsa idi bunu da seve seve yapardım.

Hakkımda ki fikirlerinize gelince ben buradaki görevimi Özdisan adına değil kendi adıma üstlenerek yapıyorum ve evet hakkımda söylediklerinizi yanlış anladım.

Burada verdiğim teknik bilgi, döküman ve örnek programlar şahsım tarafından hiç bir firma yetkisi ile değil genelde iş saatim dışında olmak kaydı ile yaptığım işlerdir.Siz istediğiniz kadar benim teknik desteğimi beğenmeye bilirsiniz.

Eğer benim teknik desteğimi beğenmiyor iseniz sabahtan akşama kadar size teknik destek verecek başka bir arkadaşımdan bilgi almanızı rica ederim.
 
Syn panasonıc destek,
Gerçekten sizi rencide etmek gibi niyetim yoktu.Şahsı olarak yardım ettiginizide bilmiyordum.
Kullanıcı Profilinizde "Panasonic Temsilcisi "yazıyor.Buna istinaden Panasonic PLC kullananlara, bir firma adına yardım ediyorsunuz sandım.Neyse uzatmak istemiyorum.
Yinede bügune kadar yazdıgınız mesajlar için teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,433
Mesajlar
926,687
Kullanıcılar
451,988
Son üye
rasoftrecep

Yeni konular

Geri
Üst