frekans kovertörlerle bir sorunum var

Katılım
5 Nis 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
40
merhaba arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim frekans converter le calışan motorlarımız var ve ben garip bişi gördüm gecenlerde convertere bağlı motorlardan birinin iletkenlerinden birisi kopmuştu ve ben bağlamak isterken önlem olsun die bir kontrol kalemi ile bakayım dedim oltaj varmı die ve gercektende voltaj vardı ama motor calışmıordu ve motorun üçgen baglantısıda motor klemensinden köprülenmişti bu nasıl olur acaba bir bilgisi olan varmı ... ::)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Biraz daha açık yazabilir misin, kopan faz iletkeni mi, üçgen bağlantıda motor klemenslerinde karşılıklı uçlar zaten köprülenir.
 
mutlaka kaçak bir voltaj vardır sistemde.
çalışmayan sistemde enerjimi olur.
 
Arkadaşlar Frekans Konvertörü ya da inverterler'in yapılarında tristör ya da IGBT gibi yarıiletken malzemeler vardır. Söz konusu yarıiletken malzemeler olunca işin içinde bir de sızıntı akımı olmaktadır. Enerjisi kesinlen bir sürücünün çıkış uçlarında gerilim görülmesinin de sebebi budur. Benim çalışmakta olduğum ABB'nin ACS serisi drive'larında sızıntı akımlarından dolayı 110V gerilim gördüğüm olmuştur. En kesin çözüm olarak drive'in enerjisini kesip biraz bekleyip öyle müdehale etmenizi öneririm.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,550
Mesajlar
927,840
Kullanıcılar
452,166
Son üye
özgür çetin14

Yeni konular

Geri
Üst