Keşke siizn dediğiniz gibi megawatt lık güçleri güneşten elde edebilsek ama bu çok zor ve masraflı vede verimi düşük bir işlem ne yazık ki!
Zaten anlamadığınız şey bu güneşten çok miktarda Elektrik üretmek için milyonlarca km kare alan lazım!DESERTEC projesini inceledinizmiki masal diyorsunuz.Kuzey sahrada milyonlarca km2 alanın kullanılması planlandı.....
@by lent arkadaşım senin bahsettiğin şeyleri bizde biliyoruz bundan önceki nükleer(ben yanlış yazıyormuşum nüklüer diye özür dilerim @bayro0 sayesinde fark ettim) konusunda da yazdım çalışan sistemi bile ayakta tutamadık türkiye 2 il hariç elektriksiz kaldı!Ama bu nükleer e ihtiyacımız olduğu gerçeğini değiştirmez!Bizim Elektrik gücüne çok ihtiyacımız var.Bunun en kolay ve ucuz yolu nükleerdir NE YAZIK Kİ!Edebiyle tartışmak amenne lakin ana bacı başlayıp takımıma laf söyletmem zihniyetiyle adam öldürmeyi aynı kefeye koymak ne kadar okumuş sertifika diploma sahibi de olsa acırım! Karşı görüş söyleyen ilk kişi karşısında vatan namus gidiyor deyip gerici düşman ajan diye yaftalamak da yanlış!
Bir arkadaş örnek verdi YaşlıUzman Hocam'ı küçümsediğim yok lakin yanlış örnekti soru sordum cevabı gelmedi zaten, araç motorundan hiç anlamayan hatta ilkokul mezunu olmayan biri taksi durağı sahibi hatta oto fabrika sahibi olabilir.
Varsa belgen kanıtın listele kaynak belirt aksi halde tartışmak manasız! Asbestli gemiler niye kendi ülkesinde sökülmüyor? "Normal şartlarda" her şey güzel görünür lakin tedbirlerimizi en kötüsü için almaz mıyız adı niye "felaket senaryosu" OHAL konur? İş ters gidince bir pardon bir istifa yeter mi?
Hurdacıda infilak eden radyasonlu cephaneyi de bilen hatırlayan vardır, yakın zamanda imhaya giden zehirli ayakkabıların piyasaya karıştığı da, bu gibi eksik noktalarda yol alabildiysek ne mutlu bize, kimse çocuğunu yoklukta büyütmesin aydınlık günler bizim olsun.
Büyüklerimin karşısında boynum kıldan ince kalp kırdıysam affola. Saygılarımla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?