göz ve kazık sayısı

ank.tuba

Üye
Katılım
28 Haz 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
ağ topraklaması yapılacak bir alanda göz sayısı (topraklanacak alanda uygulanacak her bir gözün alanı) ve kullanılacak kazık sayısı neye göre belirleniyor, bunun bir hesabı varmı yardımcı olursanız sevinirim
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
yönetmelik gereği alanı geniş olan temeller enine bağlantılarla 20mX20m gözlere bölünmeli.

kazık sayısına gelince; hesaplanan temel topraklaması hesabını düşürmek için kullanılır. özellikle paratoner ve işletme topraklamasında ölçülen topraklama direnci belirtilen değerlerden küçük olmalı.
uygulamada ise her bina için 30x3.5 şerit ve çapraz 2 köşeye 65x65x1500mm kazık çakılır. killi taşlı yapıya sahip arazilerde ve çevresi küçük olan yapılarda 4 kazık kullanılıyor.temelde su yalıtım sistemi varsa betonun toprağa olan irtibatı kesilir bu tür sistemlerde kazık sayısını artırmamız gerekir. kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…