Güç Kaynağı ile Motor takviye

Arkadaşlar elimde 12 volt 18 amper verebilen güç kaynağı var. Bununla marşı 10 amper olan scooterımı takviye edebilir miyim.
Motorumun aküsü 12volt 7ah , marş basarken anlık 10 amper çekiyor marş motoru. Güç kaynağımın çıkışına diyot bağlayarak motorsikletimi takviye yapabilir miyim ?
Motor, Kuba space 50 (12volt 7ah)
Güç kaynağı (12volt 18 amper)

güzel insan, smps güç kaynakları hassas cihazlardır. sen üzerinde 18 amper yazdığına bakma. o rakam 18 ampere kadar dayanır demek. o da ani yüklenmelerde. değerli ustam @-Acemi- belirtmiş ilk seferinde elinize alırsınız diye . dc motorlar ham cihazlardır ilk kalkışta çok fazla akım çekerler ve sizin güç kaynağı el sallar. takviye olarak neden kapasitör bankası yapmıyorsunuz ki? hiç değilse başınız ağrımaz.

hmm, anladım abilerim. Yani bu iş teknik olarak mümkündür değil mi? Dediğiniz gibi ben de o amper olayına kafayı takmıştım acaba güç kaynağını elimize alır mıyız diye. İnanmamıştım olabileceğine
Lakin inancım akünün Sigorta değerine bakınca arttı. Akümde eski tip 15 amperlik bir cam sigorta var. Yani motorum 15 amperden fazla çekmiyor
Hocam Bu arada evet dediğiniz gibi Kapasitör Bankası veya Trafolu Güç Kaynağı ile çok daha sağlıklı olur lakin Elimdeki güç kaynağını değerlendirmek istemiştim.

smps güç kaynağınızı başka güzel projelerde kullanmanız dileğiyle. akünüzün şarj durumuna göre (sağlıklı kabul ediyorum aküyü) belki bir sefer yüzünüz güler ama uzun vade için hiçte sağlam bir durum değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…