Merhaba.Proskit markasının kendi kullanma tecrübeme göre fiyatıyla ayni orantıda yani orta kalitede bir marka olduğunu en baştan belirteyim.
30 watt.lık profesyonel havya ara sıra (Bazen uzun saatler) kullanmama rağmen 2-5-3 yılda (15 tl.ye ilk satın aldığım proskit marka) bana göre biraz çabuk bozuldu.Yenisini 30 tl.ye tekrar satın aldım. Proskit marka 60 tl'ye aldığım "True-RMS Auto Range Multimeter" den ise oldukça memnun sayılırım,şimdilik ufak tefek testler için idare ediyor.Kalite standardı bazen şansla da ve kendi kullanım tarzınızla da çok yakından ilişkilidir.2 tl.ye satın aldığım 60 watt.lık bir havyayı 10 sene bozlmadan kullanmıştım,sonunda o da rezistansından bozuldu.Marka+şans+kullanım şekli+ortam,vb. birçok durum kullanım ömrünü tam olarak belirliyor,yani şu kadar ömrü mutlaka olması lazımdı diye tam olarak da söyleyemiyorsunuz, bu türden olan elektronik cihazlarda.
Profesyonel amaçlar için fiyatları belki daha yüksek ama daha kaliteli,çok uzun vadede kullanımı için düşünülen daha iyi markalar da mevcuttur.kolay gelsin.