Güc kaynaginin Faz ve Nötr girisi karisirsa?

ahmetabi2

Üye
Katılım
27 Nis 2009
Mesajlar
110
Puanları
1
Merhaba arkadaslar,

bende bir güc kaynagi var. Bunun ile PLC CPU mu calistirmak istiyorum. Ama bir problemim var.

Güc kaynaginda Nötr, Faz ve Toprak girisi var.
Ben bunu normal bir fis ile pirizden besliyecegim. Ama fis ters takilirsa karisacak nötr ve fazlar. bu durumda bir problem olur mu? Olur ise care nedir acaba?


Tesekkürler
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Alternatif akımda Polaritenin önemi yoktur. Yani Fazla Nötr yer değiştiğinde bir sorun olmaz. Yalnız dikkar et toprakla karıştırma.
 
Ana su var. Ben elektrik fisi ile güc kaynagi arasina bir adet sigorta koymak istiyorum. Bunu kullanmak isteyisimde ki asil amac, elektrigi anahtarlamak.




yukarida ki güc kaynagi ile sigortayi kullanmak istiyorum. Piriz ile guc kaynagi arasinda bu sigorta olacak. Ama duyduguma gore sigorta faza takiliyor. O yüzden fis pirize takilirken evlerde UPS olmadigi icin yon degisebiliyor.

Bunun icin sormustum...
 
dostum simdi size tavsiyem basit bir uygulama ama evde kacak akim rolesi varsa kacak akim rolesi atabilir.simdi sigorta ile toprak hatti arasina bir adet 220 volt sinyal lambasi baglayiniz.eger fisi dogru baglarda faz sigortaya baglarsaniz lamba yanar.fakat notr geldiginde ise toprak ile ayni potansiyele sahip olacaklarindan lamba yanmayacaktir.boyle basit bir duzenek kurulabilir
 
Swiç mode güç kaynağı prizde devamlı takılı olacaksa zaten sorun yok kontrol kalemi ile kontrol et faz ucuna bağla sigortayı ,yok ters mi döndü daha sonra önemli değil sistem gene çalışır ve sigorta gene koruma yapar ,çünkü nötrden de aynı akım geçer... (Tabii güvenlik kurallarına riayet etmeli)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…