Güldürürken düşündüren benzetme

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
OTOMOBİL PARÇALARI KENDİ KENDİLERİNE,İÇLERİNDEN İÇ GEÇİRİP KONUŞMUŞ OLSALARDI;

Otomobil lastiği: Ya,ben yemin ediyorum ki,bu dünyada en derbeder,en çok acı çeken birisi var mı acaba benim çektiğim gibi.

Mesela,ailenin ergeni sırf otomobille hava atmak,biraz ses çıkarmak için de benim canıma okuyor,arada sırada duman çıkarıp cayır cayır yanıyorum,en çok acıyı bu ergenlerden çekiyorum.

Ailenin çapkın aile reisi oto stop yaparken güzel bayanları alıyor,ama arkasından arabaya dolan erkek arkadaşları yüzünden onları taşıyana kadar da canım çıkıyor.

Ailenin en nazik araba kullananı evin hanımları,ama onların arabasında sürücü desteği hiç yoksa kaldırımlara yaklaşırken içimiz dışımıza çıkıyor,düz yolda değil ama buralarda epeyce acı çekip mahvoluyoruz.

Direksiyon: Trafik çok açık olursa bizim için bir sorun yok,ama ya tıkanırsa ve sinir katsayıları birden çok yukarı da fırlarsa o zaman halimiz harap işte.yaşlı,genç,ergen,kadın,kız fark etmeden hıncını bizden alıyor,hırpalanıp dayağı biz yiyiyoruz,iyi mi?

Motor: Acemisi ve hava atmak isteyenine tam rastlarsak işte o zaman lastiklerin çektiğinin aynisini bizler de çekiyoruz,bu bir gerçek!

Vites: Çok acemisine ve dikkatsiz olanına rastlarsak sanki dişlerimizi dökecek,gereksiz vites büyütüp küçülterek bizi ya çok yere koştururlar ya da motordan gelen uygunsuz desteğin yığılıp kalmasına da sebep olurlar,pes yani!

Vites kolunun topuzu: Çok dikkatli ve çok nazik kullananlara hiçbir sözümüz yok,ama eğer çok acelesi varsa ve biraz da stresliyse,vay halimize..Lastik,motor ve vitesten sonra en çok bizler hırpalanıyor,bizler de direk kötü muameleye maruz kalıyoruz,keşke kalmasak..

Akü: Ya herkes biliyor ki içimize aldığımız yük belli,kendi kapasitemiz besbelli,akıllı olan bunu biliyor,buna göre idareli kullanıp az üzüyor.Ama gelgelelim,motor durmuşken müzik sistemini saatlerce kullanan,elektrikli camları indirip indirip kaldıranlar yok mu,bir de bunlar kısa mesafe kullanıp bunu yapmışsa işte o zaman tam hapı yuttuk işte.İçimizde kalan yük artık marşı çalıştırmıyor,ondan sonra da ya başka bir aküyle takviyeyle veya arabayı itip çalıştırmayla çalıştırıyorlar.Ama benim sonumun böyle olacağını düşünseniz öyle davransaydınız hiç olmaz sanki!

Marş motoru: Biz de ne çekersek şu çok acemilerden çekiyoruz,.Araba çalışmadı bir daha,bir daha çalıştırıp bizi gereksiz yere,çok fazla da yoruyorlar.Vites boştayken,yakıt geliyor,buji çakıyorsa bize fazla iş de düşmez,tek çevirmede motora hayat vermeye hazırız,ama kullanmasını çok iyi bilenlere..

Tampon: Acemi olan,gözü iyi görmeyip iyi hesap yapamayanlar da hep bize çektiriyor,iyi mi? Ufak tefek hafif dokunuşlara bir sözümüz yok,ama ya bu acemiliği,dikkatsizliği ileri götürüp bizi yerle bir eden,arabadan aşağı düşüren çok kötü sürücüler hiç yok da değil.Hem kendi canlarını,hem bizi tehlikeye atıp asıl zapartayı yani tokadı bir sonraki yıl yapılan trafik sigortasından da yemekteler,haberleri bile yok..

Not: Bu benzetmede acemi sürücüler,ergenler,bayanlar,dikkatsiz sürücüler,çapkın sürücüler,vb.örnek olarak alınanların bu nitelendirilmeleri,istenilmeyen (Veya elinde olmadan yapılabilen) bazı davranışları, sadece olası olabilecek çok küçük bir azınlık üzerinden yapılmış olup toplumun geneline de hitap etmemektedir.

Sağlıklı,kazasız olarak,tek parça trafikte kalmamız dileğimle.Kolay gelsin.Saygılarımla.

Son düzenleme:
bayat bir espiri olmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…