Güneş enerjisinden antifiz akar mi ?

Murat23351

Üye
Katılım
17 Ocak 2021
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
48
Arkadaşlar geçen yıl almış olduğum bahcemdeki evde gün işi enerji var geçen yıl kışın bir sorun yoktu ( her sekilde tüm vanalar açıktı evi yeni qldigimdan dolayı antifiz vardimi yoktumu bilmiyorum ve bu sene gibi soğuk da olmadı -10 -15 leri de gordum ) ve köye gittigimdede kışın da kullandim. bu kış Aralık ayi gelmeden 5lt antifize su ile karıştırıp antifixiji doldurdum soğuklar basladiginda hafta sonu köye gittiğimde gün ısıdan su gelmeyip dondugundan gidiş su vanasını kapattım geçen hafta buralar -23 leri gördüğünde hafta sonu köye gittiğimde antifizin cati oluğundan aktığını komple kar masmavi olduğunu gördüm bu gün-isi patlamış mi oluyor bu antifiz neden akmış olabilir? Çatı karlı ve soğuktur diyede çıkıp bakmadım ne olmuş olabilir
 
Son düzenleme:
Konu uzmanı değilim ancak araç antifirizlerinden bildiğim kadarıyla -15 ve -30 derece için ayrı antifriz satılıyor. Kullandığınız antifrizin derecesi ortamdaki soğuk için yeterli gelmemiş olabilir.

Bir diğeri; antifrizi nereye koyduğunuzu çözememiş olmakla birlikte, koyduğunuz ortamdaki suyun miktarına göre maksimum dayanma ısı derecesi yükselecektir.
Örneğin 1 lt antifriz misal -15 derece ısıya 5 lt su ile dayanıyorsa, suyu 10 lite yapar ve yine 1 litre antifriz koyarsanız dayanma ısısı misal olarak -7 -8 derecelere yükselecektir. Bunu da göz önüne alın.

Mavi su yerde ise ihtimal 1
Depoda donma başladı buz donup genleşince donmamış haldeki antifrizli su taşma borusundan dışarı aktı.
Şanslı iseniz depo yarılmadan bir şekilde ısıtarak buzu çözersiniz.

İhtimal 2
Depo dondu ve patladı...
 
Sanırım bu tür gün ısıtıcılar, tüplü olmayan eski tip ısıtıcılar. Isıtma paneli içinde basınçlı su borulardan dolaşıyor. Etrafında da günelten gelen ısıyı geçirmesi ıçın su var (bir tür eşanjör/ısı değiştirici). Soğuk zamanlarda donma olmaması için bu suya antifriz ekleniyor. Muhtemelen antifiriz yeterince yoğun olmadığından donmama seviyesi yeterli gelmedi ve dondu. Bu da ısıtma kısmının yarılmasına sebep oldu.
 
resimde de gözüktüğü gibi antifiz plastik depo kısmı soldakindeydi ona koyuluyordu plastik aksamı rüzgardan düşünce kola şişesi ile yapıp aynı şekilde antifiz yeri yaptım. yine rüzgardan dolayı ortadaki boru bu sekilde yatık iken yazın suyu isitmamasindan dolayı yine koyduğum antifriz aynı şekilde oldu oluktan akinca onu da diklestirdim yazın su isitmama durumu olmadı ve antifiz boşalması da yaşamadım Aralık ayında 5lt antifize toplam 3 tane 5kg su ile karıştırdım (gün-isi ya antifiz su ile karıştırılıp konulması lazımdır denildiğinde) ekledim sonuç bu şekilde inşallah bir şey olmamıştır hayırlısı artık havalar ısınıp musluğu açınca ortaya çıkar artık.
 
Antifirizde genelde en yüksek ısı dayanımı %60 su %40 antifiriz şeklinde oluyor.(Dayanımı -52 diyor)
Petrol ofisi araç antifirizinde yazan değerler.
 
Artık olan olmuştur havalar ısınınca ne olduğunu anlayacam bundan sonraki kışlar için tavsiyeniz gunisi için onerileriniz nedir kışın kullanmayı artık düşünmüyorum suyu kapatıp içindeki var olan suyu boşaltıp ayriyeten antfiriz koymaya gerek var mı ? Nasıl bir yol yapayım
 
Vakum tüplü olanlar kış aylarında da suyu ısıtabiliyormuş. Fiyatlar uçtu tabi.
 
Kislari kalmayacam kalsamda 1-2 gün onada gerek duymam gün ısıya ani su ısıtıcısı alıp takarım mutfak sıcak suyuna. Kullanmadığım da nasıl bırakayım soğuk kış günleri gelmeden.
 
Ya antifirizli suyun sızdığı yer tamir elip antifirizli halde bırakılacak ya da sistemin besleme vanası kapatılıp içindeki su boşaltılacak.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…