Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Hakkında?

Panel 10w 12v
regulator 12v-24v autoswitch
akü 12v 4.5ah bakımsız kuru akü
inverter 150w

eksik, yanlış, hata varsa düzeltin. acaba böyle birşey olabilir mi? yada öneriniz?

ben kendı goruşumu yazayım şayet kendı işim olsa burada regulator ve inverterı kaldırır atarım 10 wattlık bır Panel 12 volt 7 A aküye zarar vermez ortalama gerılım zaten 13-14 volt olacaktır koruma amaçlı havaların tam güneşli olduğu saatlerde 17.5-18 volt a çıkar buradada örnek 10 ohm 10 watt lık taş drenç serı bağlarım araya işimi gorur ha aküye zarar hıçmı vermez verır ama atalarımızın meşhur bır sözu var kaz gelecek yerden tavuk esırgenmez gunumuzde aküler okadar bulunmıyacak bişey değıl ben drençle bağlarım 2 yıl kullanırım başkası regule koyar inverter koyar kullanacağı 2 buçuk yıl akü ne hıkmetse anlamış değılım 6 ayda bozulanıda var allah kımseye gostermesın korfez depremı sonrası elektrık kesılıyordu sik sik kuru akü almiştım daha çalışıyor nekadar yarı iletken regule inverter koyarsan okadar enerjı kaybı solar panel kullanımındada amaç tasarruflu enerjı kullanmaktır ha şunuda soylıyeyım 10 watt uzerı solar panel kullanırsan şarj unitesı otomatık olmalı akü dolunca kesmelı kesmezse örnek 20 watt panelden full guneş gorduğu zaman 2.3 A e kadar çıkar buda akuye zarar verır drençle kontrol etmek zor olur yuksek akim veren panellerde 13.8 voltu geçınce kapatacak bır duzenek kurulmalı bu duzenek basıt ve kullanışlı bir sistemdı solar panelden gelen uca bir bobin koydum bobinin içine red röle bu roleden aldığım kontakla zamanlama devresı 555 ile yapmıştım akü akim çekmedığınde zaman lama devresı uzerındekı röle aracılığıyla devreyı kesıyor 15 dk sonra tekrar devreyı açıyor akim geçiyorsa redröle zamanlamayı açmıyor taa kı akü doluysa akim çekmıyecek duruma geldıyse zaman rolesı tekrar devreye gırıp solar panelden gelen enerjıyı kesıyor bu benım boş zamanımı değerlendırerek yaptığım devre 2-3 senedırde çalışıyor yarı iletkenlerlede olur şarj unitesıne bır komparator aracılığıyla şarj kestırılebılır kolay gelsın devam etmek ısterdım iş çıktı :) herkese hayırlı işler

Bilgiler için çok teşekkürler tekin abi, sağolun.
Zaten akü şarj cihazlarının mantığı da aynen anlattığınız gibi. Bir rölenin kapalı kontaklarından akım geçer. Akü voltajı istenilen seviyeye geldiği zaman akım çekilmeyince röle bobini devreye girerek kontakları açar. Ayarlanan gerilime düşünce tekrar devreye girer.
Rüzgar türbinlerinin şarj cihazında rölenin normalde açık kontaklarına güçlü bir direnç (genelde rezistans) bağlanır ki akü dolduğunda kanatlar boşa çıkıpta çok hızlı dönmesin diye.

sayın şef teşekkür ederım aslında kendımde çok buyuk eksiklik olarak goruyorum ıtıraf etmeklede gızlı saklı bışeyım olmadığını anlatmak siteye resım yükleme yapmaktan nefret edıyorum hatta kendi sitemede tek resım yuklemedım oğlum ilgileniyor oda işi yoğun ha bilgısayar konusunda zamanında ıyıydım tam profosyoneldım demiyorum:) üniversitede 40 adet bılgısayarı uzaktan kontrol altında tutyordum her turlu sorunları çözüyordum şu an kendı bılgısayarıma virüs gırıyor oğlum uzaktan gırıp temızlıyor demek ıstedığım bızım meslek oylekı uzerınde durursan bılgılerı canlı tutarsan güncel takıp edersen ıyısın bılgısayarı bıraktım sonu yok şu an yazılım onuda bıraktım bırakamadığım tek tasarım pcb tasarımı bunuda yapmak tecrübe ıstıyor onun için sadece pcb kart tasarımı yapıyorum yazılım konusunda boynuz kulağı geçer derler oyle oldu oğluma yıktım zaten çocuklar için çalıştığımızda :)şimdı bır haftadır RF modullu toprak nemi sensoru uzerıne çalışıyorum seralarla ılgılı konular emeklıyım iş yerı olarak ev ofis var buradan işlerı yurutmeye çalışıyorum:)

Forum istatistikleri

Konular
130,052
Kullanıcılar
453,033
Son üye
Luxate

Yeni konular

Geri