Güneş enerjisini antenlerle toplamak

İsm@il

Katılımcı Üye
Katılım
3 Şub 2008
Mesajlar
1,022
Puanları
81
Arkadaşlar ilginizi çekeceğini düşünerek paylaşmak istedim. (Alıntıdır)

..............
Ekonomik bir seçenek

Ticari güneş panelleri genellikle üzerlerine düşen kullanılabilir enerjinin %20’sinden daha azını elektriğe dönüştürebilirler. Her bir silikondan yapılmış hücre verimliliklerinin artırılması için alışılmadık malzemelerle kaplanır. İşlenen silikonun tedariki de yalıtımlıdır ve daha pahalıya malolur. Novack nano antenlerin geleneksel güneş pillerine nazaran çok daha verimli ve sürdürülebilir bir seçenek olacağını umduklarını belirtiyor.

Takımın hesaplamalarına göre her bir nano anten kullanılabilir enerjinin %80’ini emebiliyor. Devrelerin kendileri birkaç farklı iletkenden oluşuyor ve nano antenler ince, esnek “polyethylene “ gibi ambalaj kaplaması olarak kullanılan plastik malzemelerin üzerine basılabiliyor. Aslında takım ilk antenlerini doğru kalınlığa sahip olduğu için Wall street Journal gazetesinin konulduğu plastik poşet üzerine basmış.

Kolayca bulunabilecek malzemeler hızlı imalata başlamayı odaklandıklarını söyleyen Novack, amaçlarının nano antenleri ucuz fiyatlı halılar kadar ucuza yapmak olduğunu vurguluyor......
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,879
Mesajlar
921,247
Kullanıcılar
451,011
Son üye
Hypnos

Yeni konular

Geri
Üst