1-umarım işe girmişsindirhepsini yapmaya çalışacağım teşekkür ederim bu alanda pek bilgim yok açıkçası ,mülakatta sorulan bir soru acil işe ihtiyacım olduğundan yapmak istedim . fakat bir türlü yapamıyorum ,işe almak isteyen yer de benim yeni mezun olduğumu ve bu alanda bilgim olmadığını biliyor fakat böyle bir soru sormak istemiş ben de yapmak istedim
aslında biliyormuş gibi de yapmadım dümdüz bilmiyorum ama iş içerisinde öğrenirim dedim zaten projeleri autocad üzerinden çizeceğim autocad programında iyiyimdir hakediş yapmışlığım var stajımda,dersini de aldım ders de verdim.Benim söylediğim şeyler bunlardı onların sorusu bu oldu.1-umarım işe girmişsindir
2- bilmediğin bir konuda biliyormuş gibi yapma puan kaybedersin
3- konuyu irdele kafanda canlandır benim yaptığım gibi bilmesem bile olasılıkları hesapla
4-bana böyle bir soru yada iş verseler, araştırmam gerekir derim.
5- araştırma yaparken de ihtiyaçlar neler sorusunu sorarım
sen kafadan 400 amper dalgıç dedin, bizler çuvalladık. tasarıma ve hayal gücüne güven. tuzak sorularda uyanık ol, onlar senin yapamıyacağını zaten biliyorlar, ama istedikleri senin nasıl bir çözüm üreteceğin. umarım yol haritası olmuştur.
teşekkür ederim elektrik Elektronik müh mezunuyum dediğim gibi güneş enerjisiyle alakalı ayrıntılı bir ders görmedik bu yüzden foruma yazmak ve öğrenmek istedim ,vakit ayırıp cevaplamanız bile yeter bana Allah razı olsun.bu iş bir kişinin tasarlıyacağı yapabileceği bir iş değil. benim yaptığım gibi parçala bildiğin yerleri yapılandır bilmediğin yerlerde de yardım alabileceğin kişi yada kurumları etiketle. senin Elektrik mühendisi olduğunu varsayıyorum.(burada ben olarak yazacağım sakın yanlış anlama)
1- ben elektrik mühendisiyim tarla sulamadan anlamam
2-derin kuyu pompaları sadece çizim ve bilgi olarak var, kapasitesi benim konum değil
3- suyun isale hattı başka bir mühendislik işi
4-verilen doneler yeterli olursa proje çizilip hayata geçirebilir. kullanılan(cak) malzemeler ve tasarı birleştirilirse ben bunu aotocad ile size bir sunum olarak verebilirim.
malzemeler derin kuyu pompası kw gücü amper gücü mümkünse marka, aktarım isale pompası kw amper gücü ve marka, tarla sulama sistemi pompa ve çalışma sistemi, vb
bu bilgiler doğrultusunda güç hesabı yapıp ne kadar enerji ihtiyacınız olduğu ortaya çıkar. Panel m2 ve kablo hesapları diğer şeyleri hesaplayabilirsin. benim kafam bu kadar bastı kusuruma bakma. ve hatam olduysa sürçilisan ettiysem affola
teşekkür ederim Elektrik Elektronik müh mezunuyum dediğim gibi güneş enerjisiyle alakalı ayrıntılı bir ders görmedik bu yüzden foruma yazmak ve öğrenmek istedim ,vakit ayırıp cevaplamanız bile yeter bana Allah razı olsun.
1.10km mesafeye basması pompa için imkansız mıdır bunu bilmiyorum tam olarak nasıl yapılabilir bu kısım 30 mt rakım demek o yerin ne kadar güneş aldığına dair eğimini mi belirtiyor,güneşin açısına göre eğim alan yerlere baktığımda yaklaşık olarak edirneyi buldum yani güneşten yararlanılan en az süreye göre bi hesaplama yapmam mı gerekiyor ,
2.pompanın türü ve gücü hesaplanırken dinamik ve statik seviyenin hesaplanması gerekiyormuş bu seviyeleri sizce nasıl hesaplayabilirim?
3.bana verilen sulama borusunun çapına ve inç uzunluğuna göre bir pompa mı düşünmem gerekiyor?
4.derin kuyu haci ve derin kuyunun çalıştığı amper ne gibi fayda sağlıyor bana ,ufak bir fikir verirseniz çok sevinirim gerçekten.Bilmiyorsanız da kusura bakmayın vaktinizi çalmak istemiyorum.iyi günler dilerim.
olay basit abartıya da fazla gerek yok.hepsini yapmaya çalışacağım teşekkür ederim bu alanda pek bilgim yok açıkçası ,mülakatta sorulan bir soru acil işe ihtiyacım olduğundan yapmak istedim . fakat bir türlü yapamıyorum ,işe almak isteyen yer de benim yeni mezun olduğumu ve bu alanda bilgim olmadığını biliyor fakat böyle bir soru sormak istemiş ben de yapmak istedim
bunlara bile hiç gerek yok güzelyalılı arkadaş, kuyunun başına bir çıkrık, kovayla çek suyu dök yalağa oradan gider sen merak etme. o projenin hayata geçmesi için gerekli olan en az 5 adet işinin ehli(mühendis) lazım. sanırım soruyu iyi okuyamamışsınız. 60 m kuyu, 10 km ileri taşı, 30 rakımlı bir tarla, 100 tane fıskiye ve günde 4 saat sulama yani ben işin içinden çıkamadım, sen bir kalemde çözdün helal olsun.olay basit abartıya da fazla gerek yok.
suyu kuyudan çektikten sonra boru hattını tarlanın en yüksek kısmına yüzde otuz meyil gördüğün yere bir havuz yapıyorsun. havuz yaptığın yere güneş enerji sistemiyle çalışan bir su dalgıcı ekliyorsun. fazla mühendisliğe de gerek yok. damlama sistem kuracaksan çok fazla güçlü bir motora bile gerek yoktur. uzuz maliyetle bu işi halledebilirsin. aşırı mühendislik can sıkar. olay çok basit....
aynen ustam. ben mühendis değilim, liseyi bile yüksek ihtisas yaparak 8 yılda bitirdim, ama eğer yüksek ihtisas yapmasaydım garanti profesör olurdum.Hani bir Milli Eğitim Bakanı söylemiş derler.
" Şu okullar olmasa,Milli Eğitim Bakanlığı ne
kadar kolay olurdu " Arkadaşımız,öyle demek
istemiş heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?