Güneş Enerjisiyle Basit bir yükü PIC yardımıyla besleme?? için yardım

gekhan44

Üye
Arkadaşlar merhaba,

Tasarım dersimiz için 'Fotovoltaik Paneller Kullanarak Model Stand-alone Bir Evin Beslenmesi ' konusunu ödev olarak almış bulunmaktayım.

Sistemin teorik olarak planlamasını yaptım ancak pratikte çok fazla ilerleyemedim.Bu konuda sizden yardım beklemekteyim.

Sistem şöyle olacak;

6-8 tane küçük ledlerden oluşan bir yükü beslemek için küçük solar paneller kullanacağım.Ayrıca yükü şebekeden bağımsız beslemem gerektiğinden bir akü grubu (şarjlı pil ) koyacağım.Yani Ledlerin hepsinin yanmaması durumunda ( güç fazla yük az durumu),şarjlı piller solar enerjiyle şarj olacak. Ledlerin hepsinin yanması durumunda ise ( yani güç az yük fazla durumu ),enerjinin şarjlı pillerden karşılanmasını istiyoruz.

Ancak projede kafama takılan kısım şu ki; yükü besleyecek güç sağlanamaması durumunda,enerjinin pilden sağlanmasının anahtarlama yoluyda değil,otomatik bir sistem aracılığıyla yapılması isteniyor. Yani benim anladığım kadarıyla bir nevi PIC proglama tarzı bir şey yapmam gerekiyor.

PIC konusunda ve genelde projenin pratik aşamasında sizlerden görüş almak istiyorum.

Şimdiden çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…