Buda acik kaynak voltaji 18 kabul edersek sizin formulden 260/18 oda 14.4 yapar dogru degilmi ustad
Birde dc sistemde benim kaybim nekadardir soyle yazayim 2500 wat tam sinus invertor var 3 tane pane 2 tanesi 130 wat mono 1 tanesi poly 144 wat provista requlator ve 4 tane kurutip 100 amper aku sistem 12 volt uzerine kurulu ustamEvet doğtu aşağı yukarı bu değer hesabı doğrudur.
Slm ustad kendim guned paneli yaptim mono kristal 50 pcs Mono Solar Cell 5x5 2.94W.Grade A ,DIY Solar Panel,monocrystalline voltaji da 0.584 voltKayıp sorarken nasıl kayıp anlayamadım. Her işlemde dönüşümde bir kayıp mevcuttur ancak bunu dönüşümü yapan ürünün etiket yada kitapçığında yazar.
Mesela paneller güneşten gelen ışık gücünün % 17 ile 25 ini elektriğe dönüştürebiliyor. Elde ettiğimiz enerjiyi kimyasal olarak akülerde depolarken bir kaybımız var. Ayrıca aküden aldığımız 12 voltu 220 volta dönüştürürken de ciddi kaybımız var.
Bu nedenlerden dolayı elde ettiğimiz voltajı 12 voltu 12 volt olarak kullanmanızda fayda var ve şiddetle öneririm.
Slm ustad kendim guned paneli yaptim mono kristal 50 pcs Mono Solar Cell 5x5 2.94W.Grade A ,DIY Solar Panel,monocrystalline voltaji da 0.584 volt
Hepsini birlestirdim bir panel yaptim 147 eatlik panelimmin voltajini bir olctum 27 volt cikti
Anlamis degilim yardimci olursaniz sevinirim iki cam arasina silikonladim nasil acacagim onu dusunuyorum ve bende 150 wat panel 20 21 gosteriyor ama bu 27 gosteriyor anlamadim