Güneş paneli ile akü şarjı

10 katı akımlı akünüzün olması güneş panelinden gelecek yüksek akımlar ile akünün zarar görmesini engeller. 2 amperlik panelde 105 amperlik aküyü doldurur sadece süre uzar.
Bu arada regülatör devresi falan koysam bir tane
Teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Regülatöre gerek varmı. Akü akımı büyük olduğundan gerilm aşırı yükselemeyecektir.
 
Kullanacağınız devre için toleranslar yetersiz ise regüle devre/entegreleri kullanabilirsiniz.
 
Akü şarj olduktan sonra ups çalışıracagim. Beleş elektrik işte
 
Hazırda akünüz ve ups'iniz olduğundan bedava yoksa güneş enerji sistemleri akü maliyetlerinden dolayı pahalı. Elektriğin olduğu yerlerde kesintiler oluyorsa tercih ederim elektrik bedava diye yapmam. Şebeke kullanmak şimdilik daha ekonomik. İlerde kondansatör gibi uzun ömürlü aküler üretilip fiyatlarıda düşük olursa hemen uygularım. Şebekenin olmadığı yerde de maliyetine bakmam yine uygularım.
 
Esas soruyu geçtik ups için toleranslar geniştir. Regülasyon gereksizdir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…