İnverter aşağıda aküler yukarıda olursa, yani 12 Voltluk kabloları uzatırsanız kaybınız çok fazla olur.
Gerekli tedbirleri alarak 220 V şeklinde taşımanız mantıklı olandır.Sizce nasıl bişey yapmalıyım ?
Tesekkurler hocam.Gerekli tedbirleri alarak 220 V şeklinde taşımanız mantıklı olandır.
Saygılar...
Herkese merhaba
Inverter ile 220V a cevirip göndermeyi düşündüm fakat bu seferde inverterdan kaybım olacak.
İnverterden ne gibi kayıp olacak. İnverterden çekilen kabloda 220 volt olduğu için çok az kayıp olur.
Inverterda %10 - %15 lik bir kayip oluyor onu kastettim ama yinede en iyi yontem inverterla gondermek gibi gorunuyor.
Inverterlar girişine uygulanan gücü çıkışta sıfır kayıpla veremez kaliteli inverterlarda %90-%95 arasi verimlilik oluyor ama benim inverter fazla kaliteli olmadigindan %85 verimliligi var o yuzden %15 lik bir kayip var.Yanlisim varsa duzeltin.Uygun kesitte kablo ile inverter çıkışındaki 220V da nasıl %10-15 kayıp olur ?
Inverter %100 verimle çalışabilir denmedi zaten, %85 verimle çalışan bir cihazın var ise atıyorum %85 verimi korumak için 2 metrede 2.5mm2 kablo kullanıyorsan 100 metrede de 16mm2 kablo kullanırsın, verim %85 den aşağı düşmez(kablo kaybı yaşamazsın)Inverterlar girişine uygulanan gücü çıkışta sıfır kayıpla veremez kaliteli inverterlarda %90-%95 arasi verimlilik oluyor ama benim inverter fazla kaliteli olmadigindan %85 verimliligi var o yuzden %15 lik bir kayip var.Yanlisim varsa duzeltin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?