Slm arkadaşlar ustalar, üstadlar,
Daha önce de sormuştuk cvp alamadık,
Tekrar sormak istiyorum
300 amper akü, 3kw akıllı inverter 4 tane 320watt panel ile
160 amper kaynak makinesi çalıştırabilirmiyiz, çalıştırırsak kaç dk, kaç saat çalıştırabiliriz. Mesela 40x40 profil akynağı yapabilirimiyiz 2.5 luk elektrot ile?
Kaynak makinesi amper ayarı var, yani 10 amperden 160 ampere kadar, biz yukarıdaki kaynağı hangi amper değernde yapabiliriz, biliyorum ilk tavsiyeniz yapmayın olacak, ama yapmak istersek ne dersiniz?
Makine özellikleri
Sürekli yakma :3.25 mm elektrod
Maksimum çıkış gücü (KWA) : 3.5 / 10 A
Giriş voltajı (V) : 1 x 230
Boşta çalışma voltajı (V) : 85
Akım aralığı (A) :10 - 160
Ağırlık : 4.3 kg
Boyutlar :130 x 330 x 200 mm
Elektrod çapı (mm): 1.5 - 3.25
şimdi ben yine sesli düşüneyim;
kaynak makinesi aç kurt 3,5 Kw, süper akıllı invertör 3,0 Kw, şimcik bu besleyen amca 3 Kw aç kurt 3,5 Kw, benim matematiğim burada takıldı kaldı. ( bu herhalde orta öğrenimimi 8 senede bitirmemden kaynaklanıyor) şimdi birileri dedi ki bana kaynak makinesi olmadan da kaynak yapabilirsin, nasıl yani diye sordum? dedi ki aküleri gurup yap 36 volt filan ama 24 voltta olur, masa ile şaseyi tak yani (+ -) olayı aküler bitene kadar kaynak yaparsın. demokrasilerde çareler tükenmez.
1-invertörün o işler için hem yetersiz hem de uygun değil.
2- kaynak yapmanın değişik bir yolunu öğrendin.
3- soru sorarken azıcık mantıklı ol, bir koyundan bir deri çıkar
4- demeraj akımı diye bir şey var oku ve araştır
5- hani o invertör dediğin araçların kullanma amaçlarını bir araştır, neleri çalıştırır, neleri çalıştırmaz bir öğren
6- o akülerle kaynak yapmaya kalkarsan 2 elektrot yakamazsın haberin olsun ve amper ayarı yapamazsın haberin olsun.
7- benim kafa durdu, gerisini sen doldur, yada forumdaş ustalar doldurur
8- ha bu arada güneş panelleri ne alaka onu anlayamadın