Günlük tüketimi 8 kw olan bir evin Güneş enerjisi ile enerji ihtiyacının karşılanması.


22 akü rakamı 16 KW için hesaplandı yukarıda, ama siz 2 KW için fiyat teklifi almışsınız.

Bunun dışında adamlar 2 KW teklif verdi diye, bu cihazdan gece gündüz, 365 gün bu gücü çekebileceğiniz anlamına mı geliyor, yoksa kısa süreler için pik olarak mı bu gücü verebiliyor? Bunu net anlamak lazım.

Çin malı devrindeyiz, adam 2000 W araba invertörü satıyor, aletin taş çatlasa vereceği güç 200W
 
Hayır 2 KW için istemedim.
''''''İyi günler. Günlük 8 KW'lık tüketimi olan bir evin enerji ihtiyacını güneş panelleri ile karşılamak istiyorum.(hesaplamalar ile) ancak her sitede farklı bir hesap çıkıyor. Birinde 36 * 250
volt diğerinde daha farklı.Bana yardımcı olabilecek konu ile bilgi verebilir misiniz ? Panel seçimi, akü şarj regülatörü seçimi, akü grubu seçimi, evirici seçimi ve kablo seçimini kataloglardan gerçek ürünlerle yapmak istiyorum. Sistem iç voltajı 24 Volt olacak evirici 220 Volta çevrilecek. Sistem ünitelerinin amper değerleri de gerekiyor. Dediğim üzere değişik sitelerden baktığım zaman her siteye göre farklı çıkıyor. (AMPER HESAPLARI GEREK VE KATALOGLARDAN SEÇİM)
1 AMPUL 100 W x 3 = 300 W 4 SAAT YANARAK 1200 W
Orta BOY A+ buz dolabı 24 saatte açık kalarak 608 w
Çamaşır makınesı 1 saat açık kalarak 800w
Elektrik Süpürgesi 1 saat çalıştırıldıgında 1450w
Bulaşık makınesı 1 saat çalıştırıldıgında 1800w AYRICA KAPALI KALSA BILE SAATLIK 0.1 W HARCAR ÖNEMLİ.
Fırın 1 saat çalıştırılırsa 2000 w
Diz üstü laptop sarj süresi 4 saat düşünürsek 90 w X 4 = 360w
Toplamda 8018 w yani yaklaşık olarak 8 KW eder.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.'''''
yazdığım mail bu şekilde. Bundan farklı değil. Firma Vision AGM ürünleri (akü için) KULLANIYOR
 
Daha çin malları piyasayı istila etmeden, 5 KW lık rüzgar/güneş hibrit sistem için 15,000 TL fiyat vermişlerdi bana. Avrupa'daki adama hangi sistemi kuruyorlarsa, onu kuracaklardı. Sürekli olarak hem yazın kavurucu sıcaklığında, hem de kışın dondurucu soğuğunda (tabi rüzgar varsa) 5 KW güç verebilecek bir sistemdi. O yüzden hem ilk maliyeti fazla idi, hem de işletme maliyeti fazla idi (akülerin belirli aralıklarla yenilenmesi gerekiyordu).

Şimdi size ne kadar fiyat teklifi verecekler bilinmez, ama önemli olan o paraya tam olarak neyi elde edeceğiniz. Ama ben olsam, iki ürünü kıyaslarken, Aynı güç için, daha yüksek akü voltajı, daha düşük akımla çalışan sistemi tercih ederim.
 
Benim bu çalışmam bitirme tezi ve okula yatırım amaçlı yapılacak. 2 kişilik bir projeydi. Elektronik kısım ile ilgilenen arkadaş pürüz çıkarınca projeyi tek üstlendim. Ama elektrıkten haz etmiyorum ve anlamıyorum. Bana bu sistemin (Panel,akü,şarj regülatörü,evirici,kablo) seçimi amper hesapları ile lazım. Mekanik kısım ve montaj yapılacağı yerleri günler öncesinden hazırladım ancak sadece kağıt üstünde hesaplaması kaldı. Yardım bekliyorum...
 
Onların birçoğu,bu işi profesyonel olarak
yapan firma.Güvenilir olmadığına nasıl ka-
rar verdiniz ?
 
Yazdığım değer tek ama farklı sonuçlar geldi. Fiyat teklifi yollayacak kadar resmi yapan firma 8 Panel önerirken o program 36 panel önerdi. Siz hangisine güvenirdiniz. Her neyse şuan bunu tartışmaktan daha elzem sıkıntılarım var. Hesaplama yapıyorum ama kesin emin olamıyorum. Gerçekten kağıt üzerinde yardım edebilecek birisi var mı acaba ?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…